Dodik zapjevao na mitingu: Hajmo mi ”onu našu”…

Miting vladajuće kolacije u Republici Srpskoj u jednom trenutku pretvrio se u koncert narodne muzike. Naime, predsjednik RS-a Milorad Dodik u jednom trenutku svog govora zamolio je prisutne da “zapjevaju jednu”, pa “poveo”:

“Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole, opaaaa…”, nakon čega je za njim zapjevala i okupljena masa, da bi organizatori spomenutu pjesmu pustili na razglas.

Dodik je nastavio pjevati, a sa njim i okupljena masa.

Nakon prve pjesme, iz zvučnika se zaorila i druga omiljena pjesma Milorada Dodika, “Ovo je moja kuća, živio sma tu”, inače pjesma sarajevskog pjevača Armina Šakovića.

Potom je Dodik nastavio svoj govor i zatražio od mase da uzvikne “Borac”, pa potom i “pobjeda”, aludirajući na sutrašnju utakmicu posljednjeg kola BH Telecom Premijer lige između Borca i Viteza u kojoj Banjalučani traže opstanak u ligi.

Govor Dodika sa mitinga na Trgu Krajine obilovao je riječima “izdajnik” i “izdaja”.

“Izdaja je kada odete u Sarajevo i ne smijete reći da ste iz Republike Srpske”, poručio je prethodno Milorad Dodik.

“Nikada nisam dozvolio da se RS-u uzme ono što joj pripada. RS nije prijetnja drugima, mi živimo na rovitom prostoru i komšijama muslimanima moramo reći da svi muslimani nisu teroristi. Pomozite nam da se izborimo sa terorizmom”, kazao je Dodik.

U vatrenom izlaganju bilo je skandiranja i aplaudiranja…

“Hvala zato što ste na strani RS, zato što podržavate nas način života i poručite svakome da šaljemo poruke mira i kažemo da je RS, ako jeste mala, ali je velika po obimu kako je volimo i kako želimo njenu sreću. Mnogi koji danas nisu mogli doći su s nama. Širom svijeta ima mnogo onih koji vole Republiku Srpsku. Želimo im reći da mogu računati na nas, stabilnost i život RS. Ne treba niko sumnjati u naše opredijeljenje da je izgradimo po našoj želji, volji, kakvu hoćemo. Mnogo puta sam morao braniti RS u svjetskim kancelarijama, usamljen, osim moje ljubavi prema RS. Nikada nisam dozvolio da joj se išta uzme što joj pripada”, rekao je Dodik.

“Hoćemo mir i slobodu za sve. Srpski narod je donosio slobodu drugima. Gdje srpski vojnik nije došao nije bilo slobode ni za muslimane ni za Slovence ni za druge narode. Nikada nije htio slobodu samo za sebe, nikada nije htio zlo, zuvijek je bio žrtva. Ako nemate državu, nema slobode. Ako nema slobode, bit ćemo pokupljeni i pobijeni. Moramo se boriti za državu, naša država je RS. Ne intresuju me nikakvi svjetski hoštapleri, koji kažu da RS nije država. Ona je država”, rekao je Dodik i zaključio:

“Nećemo da doživimo Jasenovac, ne želimo biti predmet progona. U RS žive drugi i drukčiji zajedno s nama i tako treba biti. Svako ko poštuje RS, RS poštuje njega. Ne može RS biti predmet potkusurivanja. Hoćemo mir, hoćemo RS, poštujemo Dayton. Kažemo nemojte nas dirati, ne možemo vam ništa dati od nje. Ako dajemo nju, dajemo svoje srce, ljubav i slobodu”, naglasio je Dodik.

Ubrzo nakon njegovog govora miting vlasti je završen i građani su se počeli razilaziti.

(25)This post has been seen 869 times.

Dodik zapjevao na mitingu: Hajmo mi ”onu našu”…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-