Dodika rezultati popisa bacili u očaj: Od BiH se pravi iluzorna zemlja

“Mi ćemo veoma brzo održati novu sjednicu Narodne skupštine i donijeti zakon o popisu koji je neophodan da bi objavili svoje rezultate kojima mi raspolažemo”, kazao je Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da današnje objavljivanje rezultata popisa u BiH pokazuje svu farsu koju BiH živi i poručio da RS ove rezultate neće ni prihvatiti ni objaviti.

Dodik je ocijenio da se „od BiH pravi potpuno iluzorna zemlja nastojanjima da se jedna istina koju forsiraju Bošnjaci, a koja njima odgovara, nametne i drugima“.

“To je nešto što mora svima da bude jasno. Neshvatljiva je arogancija i nastojanje da se rezultati objave na ovaj način, uprkos jasnim stavovima Narodne skupštine i svih institucija Republike Srpske.
To je učinjeno uz očiglednu asistenciju međunarodnog faktora u BiH koji je još jednom pokazao da je definitivno navijačka strana, a ne strana koja bi trebalo da ovdje obezbijedi objektivne i konsenzusom dogovorene procedure i, naravno, na osnovu toga i podatke”, smatra Dodik.

On je ponovio da je veoma jasno da Republika Srpska neće priznati ovu vrstu popisa i neće ni objaviti te rezultate, jer su, kako tvrdi, spekulativni.

“Iz ovoga smo vidjeli sve i još jednom se potvrdila ta arogancija međunarodnog faktora i domaćih političkih faktora u Sarajevu koji su nastojali da na ovaj način ignorišu Republiku Srpsku”, ocijenio je predsjednik Republike Srpske.

On je naveo da su zaključci Narodne skupštine RS veoma jasni i da, što se tiče popisa, Republika Srpska treba da ide svojim putem i objavi svoje rezultate.

“Mi ćemo veoma brzo održati novu sjednicu Narodne skupštine i donijeti zakon o popisu koji je neophodan da bi objavili svoje rezultate kojima mi raspolažemo. Tako da je ovo što su oni učinili u Sarajevu uzaludan posao, koji više šteti BiH nego što joj koristi.

Ako neko hoće da BiH bude što je više moguće neuspješna zemlja, onda je ovo dokaz i povod da se tako nešto tvrdi”, poručio je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je, nesumnivo, ogorčen rezultatima popisa stanovništva, a prije svega katastrofalnom demografskom  slikom Srba u Republici Srpskoj. Podaci su neumoljivi: Srba je danas u Republici Srpskoj znaatno manje nego ih je bilo nakon rata! Godišnji gubitak stanovnika u RS-u veći je od 6.000 (više umrlih nego rođenih) a stvarni gubitak na godišnjem novou je oko 10.000, kada se prodaodaju i oni koji iseljavaju iz RS u potrazi za boljim životom. Dramatičan demografski pad u RS-u nepogrešivo ilustrira stvarne rezultate Dodikove višegodišnje vlasti.

(7)This post has been seen 695 times.

Dodika rezultati popisa bacili u očaj: Od BiH se pravi iluzorna zemlja

| Slider, Vijesti |
About The Author
-