DODKTORI PRIJE 20 GODINA NAPRAVILI FATALNU GRAŠKU: Pogledajte šta su danas ženi našli u tjelu umjesto tumora…

Zbog  greške doktora i gotovo 20 godina zaboravljene gaze u trbuhu Sanje Krajcar (41) iz Senja, riječki KBC proglašen je krivim, a potvrdi li Županijski sud u Rijeci presudu Općinskog suda u Crikvenici, mogli bi platiti gotovo milijun kuna odštete!

– Nepravomoćna presuda donesena je u drugom mjesecu 2013. godine, a KBC Rijeka je prema njoj dužan isplati mojoj klijentici 712.500 kn s kamatom od 2009. godine – kaže odvjetnik Petar Tomljanović.

Protiv te presude su, kako doznajemo, uložene žalbe i tužiteljice i KBC-a. Krajcar je, naime, potraživala 950.000 kuna, pa je zbog razlike uložila žalbu, a KBC priznaje krivnju i nudi 120.000 kuna jer Sanja nije trajni invalid.

– To je zaista smiješno. Pa to je svega nekoliko lipa dnevno za moje muke – kaže Sanja.

Sve je počelo 1988. godine, kada su liječnici Zavoda za dječju kirurgiju riječkoga KBC-a nakon operacije zaboravili poveću gazu u zdjelici tada 15-godišnje Sanje Krajcar. Teško je hodala i trpjela nesnosne bolove. Tri godine kasnije u istoj bolnici zaboravljenu gazu su dijagnosticirali kao tumor. Na operacijskom stolu završila je 19 godina kasnije, tek u trećem mjesecu 2007. godine. Zaprepašteni kirurzi riječke Klinike za ginekologiju umjesto tumora izvadili su joj iz tijela raspadajuću gazu.

Dr. Stanislav Rupčić, koji je Sanju spasio izvadivši joj gazu iz trbuha, kazao je da u svojoj dugogodišnjoj praksi nešto slično nije vidio te da ju je sam Bog spasio. Više uglednih riječkih liječnika složilo se s tvrdnjom da je Sanja jednostavno imala sreće i da je s gazom u trbuhu tokom 19 godina patnje trebala biti mrtva nekoliko puta.

Nepravomoćna presuda crikveničkog Općinskog suda protiv riječkoga KBC-a da joj isplate više od 700.000 kuna s kamatama Sanju ne zadovoljava iz više razloga.

– Njihov odvjetnik mi se u ime KBC-a Rijeka ispričao i rekao da im je žao, ali od liječnika još uvijek nitko – priča Sanja u iščekivanju pravomoćnosti presude i odluke o žalbi.

(10)This post has been seen 751 times.

DODKTORI PRIJE 20 GODINA NAPRAVILI FATALNU GRAŠKU: Pogledajte šta su danas ženi našli u tjelu umjesto tumora…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-