ĐOKOVIĆ BACIO NA KOLJENA SVE BRITANSKE MEDIJE: “On je bukvalno zid u ljudskom obliku, on je bionički čovjek”

Pitajte Novaka Đokovića da vam vinerom spasi život, on će vjerojatno pogoditi osnovnu liniju. Stavite pred njega razmjenu od 34 udarca, budite sigurni da će odigrati 35.

 

Pisati o rezultatima Novaka Đokovića zna biti teško, a uvijek je osuđivano – u Srbiji ili ima premalo ili previše superlativa, a “vani” nikad nije dobro.

Čak ni nevjerojatna 2011. godina nije bila dovoljna da se svi usuglase i da se o trenutno najboljem tenisaču svijeta govori na način sličan na koji se govori o Rogeru Federeru ili Rafaelu Nadalu – ni “ovdje” ni “tamo”. Ipak, njegov trijumf na Roland Garrosu bi mogao promijeniti stvari.

Đoković, osim u pojedinim krajevima svijeta, obično ne dobiva istu podršku sa tribina kao njegovi najbliži rivali. Međutim, na Šatrijeu je u nedjelju skoro cijeli stadion bio uz njega, a jutro poslije su mediji diljem svijeta definitivno prihvatili da je on na putu da možda bude i najveći svih vremena.

“Suštinski, on je uvijek bolja verzija svog najbližeg pratitelja iu ovom meču mu nije smetalo kada je zaostajao. Suštinski, on je zaboravio kako se gubi. Set manjka protiv najbližeg rivala? Nije problem. On je potpuno počistio Marija sa terena razarajućom demonstracijom moći, osjećaja, konzistencije i srca. Privilegija je živjeti u njegovom vremenu “, piše britanski” Guardian “.

Otočna javni servis BBC navodi da je zlato na Olimpijskim igrama visoko na listi prioriteta za Đokovića, ali i da “Zlatni Slam”, koji bi uključio i titule na Wimbledonu i US openu nije daleko.

“Raspored je nemilosrdan … Ali ako netko to može, to je Novak. Bio je u prethodnih šest Grand Slam finala i pobijedio je u pet, a šljaka mu je najgora podloga “, piše BBC.

Kako se navodi, on će sada “nestati” do početka Wimbledona, a to što zna kada da se odmara igra veliku ulogu u njegovim uspjesima.

“Čak i zarđali Đoković je i više nego ozbiljan rival u pet setova za bilo koga tko ima nesreću da mora s njim igrati u prvom tjednu turnira. Razina fizičke spreme nema premca. Sada se čini kao davno prošlo vrijeme kada je Roger Federer s podsmjehom govorio o njegovim ozljedama, a Andy Roddick govorio io ptičjem gripu i SARS-u “, piše BBC.

Ipak, najjača rečenica iz Londona je stigla neposredno nakon meča:

“Tenis se često svodi na velika rivalstva – Borg – McEnroe, Edberg – Becker, Federer – Nadal. Sada je to Đoković protiv povijesti. I on u tom duelu uvjerljivo pobjeđuje “, piše BBC.

Britanski tabloid “Dejli mejl” dan nakon poraza “svog tenisača” među glavnim vijestima drži tekst u kojem se jasno navodi “Nekada je bila velika četvorka, sada postoji veliki jedan. Novak Đoković je prosto iznad svih “.

Londonski “Telegraph” je također ostavio jedan komentar za “jutro poslije”.

“Rijetko, ako se to uopće ikada i dogodilo, je neki igrač načinio da briljantnost bude tako poslovična. Pitajte Novaka Đokovića da vam vinerom spasi život, on će vjerojatno pogoditi osnovnu liniju. Stavite pred njega razmjenu od 34 udarca, budite sigurni da će odigrati 35. On je doslovno zid u ljudskom obliku, on je bionički čovjek. Uskoro, biće sam na Olimpu ovog sporta “, piše Telegraph i dodaje da na tom putu može zaustaviti samo povreda.

Američki ESPN ponovno podsjeća na razliku u odrastanju Novaka Đokovića i ostalih tenisača.

“Njegov odlučan put od teškog djetinjstva u ratom razorenoj Srbiji do vrha muškog tenisa bio je pun prepreka, koje drugi prvaci nisu morali nadilaze. Međutim, on je i adlje jedan od najsmješnijih, najraspoloženijih igrača na turu i čovjek koji kada govori o svojim iskustvima kaže kako mu ona hrane dušu “, piše ESPN.

Sportska mreža ističe njegovu izjavu da su ga Federer i Nadal načinili jačim.

“Sada bi Federer i Nadal trebalo da se zabrinu zbog njega. Ako Novak Đoković nije istrajan, onda nije nikakav. Ti koraci koje Federer i Nadal čuju – pripadaju njemu “, navodi ESPN.

Francuski “Ekip” je Novaka u nedjelju nazvao legendom, a zatim se pozabavio “velikom četvorkom” i pitanjem koliko je blizu Đoković tituli najboljeg svih vremena. Mogućnost da daju odgovor dao je i svojim čitateljima, a njih više od 100.000 je anketu uredilo onako kako ona sigurno nije izgledala prije samo nekoliko mjeseci.

Pitanje je bilo da se slože “najbolji svih vremena”, au izboru su samo Đoković, Federer i Nadal.

Da je Đoković već prevazišao Nadala misli dvije trećine onih koji su sudjelovali u anketi, a točno četvrtina smatra da “velika trojka” izgleda kao nekada – Federer, Nadal, Đoković.

Polovica anketiranih smatra da je raspored Federer, Đoković, Nadal, a 17 posto da je raspored Đoković, Federer, Nadal.

Do kraja godine bi tih 17 posto moglo se značajno uveća, a za dvije godine – možda definitivno više neće govoriti ankete, već vitrine.

(B92)

(2)This post has been seen 827 times.

ĐOKOVIĆ BACIO NA KOLJENA SVE BRITANSKE MEDIJE: “On je bukvalno zid u ljudskom obliku, on je bionički čovjek”

| Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-