I DOKTORI U ČUDU KAD SU VIDJELI: Rodila sa 14 godina, udala se za rođaka, a dijete izgleda kao starac

Mali Bayezid Hossain (4) je rođen s nevjerovatno rijetkim poremećajem zbog kojeg izgleda kao 80-godišnji starac. Dječak ima natečeno lice, poboranu kožu, upale oči i bolove u zglobovima, a za njegove tegobe medicina nema lijeka. Bayezid iz Bangladeša ima teškoće s mokrenjem i slabe i slomljene zube.

Djeca iz njegovog sela, gdje ga od milja zovu “starac”, ranije su se bojala igrati s njim, iako njegov otac kaže da je dječak pametniji od većine svojih vršnjaka. Zbog svog stanja, vjerovatno neće živjeti duže od 15 godina.

“Bayezid je prohodao tek u dobi od tri godine, ali je sve zube imao sa samo tri mjeseca”, kaže njegova majka, piše “Doznajemo“…

“Fizički ne izgleda kao druga djeca, ali zna lijepo pričati. Ljudi se boje biti u njegovoj blizini, a neki misle kako smo loši roditelji.”

Inače, Bayezidova majka je imala samo 14 godina kada ga je rodila, a udala se sa 13 godina za prvog rođaka. To je uobičajena praksa u ruralnim dijelovima Bangladeša.

“Moj sin nije normalno dijete, ali je tragično kad roditelj zna da njegovo dijete neće dugo živjeti. Ipak, ponosna sam na njega. On je zaista inteligentan.”

(49)This post has been seen 1073 times.

I DOKTORI U ČUDU KAD SU VIDJELI: Rodila sa 14 godina, udala se za rođaka, a dijete izgleda kao starac

| Slider, Šokantno |
About The Author
-