DOSAD NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE, OVAKO JE NEDA UKRADEN GRADILA KARIJERU: Nakon što je otpjevala Titu…

Vrlo rijetke fotografije iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, svjedoče o zabavama koje je priređivala tadašnja komunistička elita, ali i načinima na koji su “boost” za svoje karijere dobivale ondašnje estradne zvijezde, od kojih su neke i danas aktivne…

Jedno od omiljenih mjesta za zabavu komunističkih vlastodržaca u bivšoj Jugoslaviji, bilo je i Bugojno u Bosni, mjesto koje je predsjednik Josip Broz Tito izuzetno volio zbog prilike za lov, ali i gostoprimstva koje su mu tu pružali politički lideri Bosne i Hercegovine, predvođeni Brankom Mikulićem iHamdijom Pozdercem, najuticajnijim političarem u Bugojnu Stjepanom Domaćinovićem – Kokanom i drugima.

Nakon lova i drugih aktivnosti, večer i noć bila je rezervisana za zabave sa obiljem jela i pića, na kojima su birane goste zabavljali najpopularniji pjevači tadašnje Jugoslavije.

O jednoj od takvih prilika svjedoče i fotografije koje dosad nikad nisu javno objavljene, a snimljene su sedamdesetih godina.

NedaUkradenTitoBugojno (6)

Danas 65-godišnja Neda Ukraden, tih je godina bila mlada pjevačica u usponu, koja je gradila karijeru. Skupa s kolegicom Zehrom Deović i Zekerijahom Đezićem pozvana je da zabavlja tada vodeće političare u SFRJ, uključujući i Staneta Dolanca i Vidoja Žarkovića.

Nakon što je otpjevala Titu u Vili Gorica, Neda se spustila nekih 300-tinjak metara niže gdje je pjevala političkoj eliti iz Titovog okruženja. Kako je to izgledalo, možete pogledati na fotografijama…

NedaUkradenTitoBugojno (14)

NedaUkradenTitoBugojno (12)

NedaUkradenTitoBugojno (9)

NedaUkradenTitoBugojno (7)

NedaUkradenTitoBugojno (3)

NedaUkradenTitoBugojno (2)

NedaUkradenTitoBugojno (10)

(1676)This post has been seen 14584 times.

DOSAD NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE, OVAKO JE NEDA UKRADEN GRADILA KARIJERU: Nakon što je otpjevala Titu…

| Magazin, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-