Drama u Sarajevu: Prilikom privođenja Adnan Ćurevac na policajce pustio psa

Prilikom akcije privođenja optuženog Ć.A., danas u 07.00 sati u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, optuženi je na službenike Sudske policije FBiH – Odjeljenje sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo pustio psa, u namjeri onemogućavanja privođenja i pokušaja bjekstva.

 

 

Službenici sudske policije su tom prilikom upotrijebili vatreno oružje prema psu. Nakon što je savladan otpor optuženog Ć.A., te optuženi smješten u vozilo sudske policije, na mjesto događaja došao je otac optuženog Ć.M. i fizički napao sudskog policajca u namjeri oslobađanja optuženog. Ć.M. je savladan i predat policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalju nadležnost. Optuženi Ć.A. je, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu od 14. augusta, doveden u prostorije Općinskog suda u Sarajevu radi prisustva glavnom pretresu. Ovom prilikom je na službenom vozilu sudske policije od optuženog pričinjena i manja materijalna šteta, saopćila je Sudska policija FBiH.

 

POVEZANI SADRŽAJ: KRVAVA NOĆ U SARAJEVU: Ovo su stradali mladići u sinoćnjoj pucnjavi (FOTO)

 

“Dnevni avaz” saznaje da je riječ o Adnanu Ćurevcu (25) koji je u utorak bio privođen zbog sumnje da je u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Sarajevo pokušao unijeti drogu pritvoreniku Amaru Zuliću. Nakon što je pustio pse na policajce, oni su zapucali, a pas je pobjegao u kuću. Savladali su Ćurevca koji je tokom vožnje glavom štetio staklo na službenom vozilu.

 

Sudska policija FBiH će na okolnosti naprijed navedenog događaja provesti internu istragu nakon čega će biti poznato više činjenica, a o predmetnom događaju su obaviješteni Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Ć.A., koji je od ranije poznat policijskim organima, osumnjičen je da je 23. septembra u pritvor Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u đonu papuče pokušao unijeti drogu, stoji u saopćenju Sudske policije FBiH.

 

POVEZANI SADRŽAJ: PUCNJAVA U SARAJEVU: Dvije osobe ubijene, jedna uhapšena u Starom Gradu

(80)This post has been seen 1769 times.

Drama u Sarajevu: Prilikom privođenja Adnan Ćurevac na policajce pustio psa

About The Author
-