DRAMA U ZATVORU U KOJEM JE MONSTRUM, koji je silovao i ubio dijete!

U zaječarskom zatvoru je izbila pobuna robijaša kad se pročulo da im stiže Vladica Rajković, monstrum iz Vratarinice koji je u subotu zvjerski silovao i ubio malu Anđelinu Stefanović (3)! Zatvorenici su, kako saznajemo, zaprijetili da će unakaziti i zaklati monstruma čim im padne šaka, pa je Vladica zbog velikog bezbjednosnog rizika smješten sam u ćeliji i pod strogim je danonoćnim nadzorom stražara.

Rajković je u ponedjeljak oko 22.30, poslije saslušanja u zaječarskom Višem sudu, prebačen u pritvorsku jedinicu opštinskog zatvora. Naš izvor, jedan od čuvara, kaže da se vijest o dolasku Rajkovića brzo proširila među zatvorenicima.

– Svi su odmah počeli da viču kako će ga ubiti čim ga vide. Neki su čak i zahtijevali da Vladicu smjeste u njihovu ćeliju da mu oni prirede “dobrodošlicu“. Lupali su i vikali da će ga silovati, zaklati… Situacija je bila veoma napeta i mjere bezbijednosti su bile na najvišem nivou – priča naš sagovornik.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nisu željeli da komentarišu bijes zatvorenika u Zaječaru. Samo su nam potvrdili da je Rajković sam u ćeliji i da je pod 24-časovnim nadzorom stražara.

– Odmah po dolasku u pritvorsku jedinicu obavljen je prijem i ljekarski pregled. Rajković je miran, normalno jede, spava i pridržava se “kućnog reda“. Za sada ne ide u šetnje iz bezbjednosnih razloga. Kako mu niko od srodnika nije donio odjeću i sredstva za higijenu, Uprava mu je to obezbijedila – kažu u UIKS.

Kriminolog Zlatko Nikolić uvjeren je da će Rajković biti osuđen na 40 godina zatvora i da će mu život proći u “zatvorskom paklu“:

– Čeka ga pravi pakao dok bude izdržavao tu kaznu, svi robijaši će pokušati da mu naude, oni pedofile najviše mrze… Sigurno će biti ugrožen od strane drugih zatvorenika, prijeti mu prebijanje i nasilje najgore vrste! Naravno, zatvorske vlasti su dužne da ga zaštite i garantuju mu sigurnost. Rajković će vjerovatno u početku biti u strožem režimu, izolovan od ostatka zatvorske populacije, uprava KPZ-a će na taj način morati da ga štiti – objašnjava Nikolić.

Poznato je, kaže on, da robijaši mrze pedofile, ubice djece, silovatelje i “cinkaroše“.

– Zatvorske vlasti obično pedofile drže zajedno, relativno izolovane od ostatka zatvorske populacije, jer je tako najmanje ugrožena njihova bezbijednost. Isti slučaj je i u zatvorima u svijetu. Prilikom zatvorskih pobuna, zatvorenici prvo ubijaju pedofile i cinkaroše i tek poslije toga nastavljaju dalje sa svojim planovima – navodi Nikolić.

(37)This post has been seen 1461 times.

DRAMA U ZATVORU U KOJEM JE MONSTRUM, koji je silovao i ubio dijete!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-