Džumhur: Polako prebacujem svoj život u Beograd, nudi mi mnogo više od Sarajeva

Fokus bh. sportske javnosti je, nakon sjajnih rezultata na ATP turniru iz Masters serije u Miamiju, na našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru.

Damir je u posljednjem razgovoru za magazin „Azra“ objasnio zašto je svoj život odlučio krojiti u Beogradu i šta je to što mu Sarajevo, iako se u njega rado vraća, ipak trenutno ne može ponuditi.

– Od početka decembra sve više vremena provodim U Beogradu. Polako prebacujem svoj život tamo, za sada. To je grad koji mi trenutno nudi mnogo više od Sarajeva. Sarajevo je grad u koji jedva čekam da dođem, ali tu uslovi za moj razvoj kao sportiste nisu dovoljno dobri kao u Beogradu. Tamo također imam više letova u druge zemlje, lakša mi je konekcija sa svijetom. To me sve natjeralo da odem iz Sarajeva, ali opet nisam daleko – ispričao je Damir Džumhur.

Na pitanje ko je sada njegov trener, budući da je to ranije bio njegov otac Nerfid, Damir odgovara:

– Od oktobra radim s Markom Subotićem iz Beograda, tu je i moj kondicioni trener Zlatko Novković. I moj otac ostaje tu, kao trener, kao pomoć meni i Marku, da skupa prolazimo kroz neke stvari i dodaje:

– Kad god sam u Sarajevu, on je na treningu sa mnom. Uvijek će biti u mom timu, prvi koji može praviti neke velike izmjene u mojoj igri i svemu. Također, od decembra radim na mentalnoj snazi s jednom gospođom iz Beograda, dr. Vesnom Danilovac. Ona je radila s velikim igračima, s Noletom, Tipsarevićem, s Troickim upravo na toj mentalnoj snazi. također, jako mi je važno da uvijek imam podršku od mame Žanet, brata Zlatana i djevojke Jelene Pranjić, rekao je naš najbolji teniser.

(18)This post has been seen 1115 times.

Džumhur: Polako prebacujem svoj život u Beograd, nudi mi mnogo više od Sarajeva

| Bosna i Hercegovina, Slider, Sport |
About The Author
-