Edo Maajka: U Zagrebu je lakše biti Jevrej, nego musliman

Edo Maajka ili Edin Osmić, što je ime po kojem ga znaju porodica i organi reda, u zagrebačkom će KSET-u večeras ima povratnički koncert.

 

Najpoznatiji i najuticajniji balkanski MC, nakon četiri i pol godine boravka u Tel Avivu, ponovno je, dakle, u gradu koji ga je, više nego rodno Brčko ili Tuzla – gdje je počeo s rapom – formirao i u kojem je odrastao i kao muzičar i kao javna ličnost koja vlastite sudove ne mijenja u skladu s trendovima i mogućoj koristi od prilagođavanja histeričnoj većini.

 

U razgovoru za Express.hr Edo Majka dao je zanimljiv odgovor na pitanje: Strahuješ li da će supruga (Jevrejka) imati neugodnosti u Zagrebu zbog antisemitizma?

 

– Nasreću, to u Zagrebu još nismo doživjeli. Ovdje se čak hanuka slavi u centru grada, bez osiguranja i policije s dugim cijevima. Ja bih rekao da su Zagreb i Hrvatska više jew friendly nego muslim friendly… Uglavnom, objasnio sam joj, a zna i ona da ima svakakvog svijeta svugdje, u Tel Avivu imaš ljudi koji su znali biti duboko razočarani njom jer je udana za mene, sina Ishmaelova”, rekao je Osmić.

(86)This post has been seen 1725 times.

Edo Maajka: U Zagrebu je lakše biti Jevrej, nego musliman

| Magazin, Slider |
About The Author
-