EF. VELIĆ ODGOVORIO SRBIJANSKIM MEDIJIMA, nakon što su se obrušili na njega

Beogradski mediji se obrušili na Muhameda ef. Velića zbog kritika na račun koncerta Marije Šerifović.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Beogradski mediji se obrušili na Muhameda ef. Velića zbog kritika na račun koncerta Marije Šerifović

 

Uzvratio je Muhameda ef. Velića i odgovorio…

Prenosimo vam u cijelosti tekst, koji je Muhamed objavio na svom profilu.

 

Odgovor beogradskim medijima!

Evo, već dva puna dana traje, a Bog dragi zna koliko će još trajati, agresivna kampanja beogradskih medija, koju predvodi Kurir, na moju ličnost. U početku, mislio sam to ignorisati, ali sada vidim da je “vrag odnio šalu”! Pa moram kazati sljedeće: koncert srbijanske pjevačice Marije Šerifović održao se u Zetri, a to je svega par stotina metara vazdušne linije od moje džamije. Gotovo da u džamiji možemo čuti zvuke koncerta! Dakle, nismo baš neutralni i nije da nas se ne tiče. Napisao sam status na svom privatnom FB profilu i nisam iznosio nikakav zvaničan stav, niti davao ikakvu fetvu o tome, a niti mogu davati fetvu o tome. Zna se ko može i kako se daju fetve. A druga je stvar što bi sada to neko htio i jako želio čuti. Možda su oni očekivali neki “veći belaj” u Sarajevu, pa im sada žao što toga nije bilo pa hoće da sruče na imama sav svoj bijes, koji se odvažio pozvati svoje vjernike na istinsku molitvu, koja je u to vrijeme bila na pravom mjestu za to, u bogomolji, u džamiji.


Sarajevo je miroljubiv grad, ali nije više naivan. To će mnogi u Beogradu morati naučiti! Ovo je otvoren grad i svako je dobro došao, ko god je došao s dobrim namjerama i čistim srcem.
Nigdje nisam proglasio Mariju Šerifović šejtanom, personalno o ljudima tako ne govorim, jer Bog je najbolji Sudija, druga je stvar što su to tako upakovali beogradski mediji, ali jesam rekao da takvu vrstu zabave (gdje ima puno nedozvoljenih stvari, alkohola i droge i dr.) i takvu vrstu opredjeljenja (a znate o čemu govorim) vole nečastivi šejtani. A zna se gdje su plemeniti meleci, s vjernicima na molitvi u džamiji. Bog je tako rekao.


I još nešto, nisam tvrđa struja, kako su me okarakterisali u Beogradu, to u Bosni i Hercegovini vrlo dobro znaju, ja sam sasvim normalna struja, normalnog sveukupnog opredjeljenja. A kad si takav, kao musliman, onda si u Beogradu, po automatizmu, odmah tvrđa struja. I ta je matrica odveć poznata.


Mnogo je ljudi prepoznalo potpunu intenciju moje poruke i šta sam sve htio da kažem (o kakvom se lobiju radi), hrabro su me podržali, hvala im za to, a najvažnije je da znamo i osjećamo da je Bog s nama zadovoljan.


Selam i svako dobro svim dobrim ljudima,

Muhamed Velić

 

 

(12)This post has been seen 833 times.

EF. VELIĆ ODGOVORIO SRBIJANSKIM MEDIJIMA, nakon što su se obrušili na njega

| Bosna i Hercegovina, Magazin, Slider |
About The Author
-