EKSKLUZIVNO TAJNI PROJEKAT: Plan Muslimanskog bratstva za osvajanje Zapada nastao 1982. godine

Projekt su otkrile švicarske vlasti u studenom 2001. godine, dva mjeseca nakon napada na Njujok 09:11. Od tada su informacije o sadržaju ovog dokumenta ograničene na zatvorene vrhove zapadnih obavještajnih zajednica

 

Sada već davne 2005. godine, američki portal blizak židovskoj zajednici u SAD Front Page Magazine je pisao o “Projektu”, odnosno 30 godina starom planu Muslimanskog bratstva za osvajanje Europe. Naravno, 2005. godine naslovne Magazine nije bio poznat i nije imao Fejsbuk stranicu, tako da veliki mediji uopće nisu bili zainteresirani za ovu priču, koja je ostala skrivena. Dakle, u tom dokumentu je napisano sve ono čega je Zapad trebao biti svjestan, ali nije bio.

“Projekt” su otkrile švicarske vlasti u studenom 2001. godine, dva mjeseca nakon napada na Njujok 09:11. Od tada su informacije o sadržaju ovog dokumenta, koji je nazvan “Projekt” ograničene na zatvorene vrhove zapadnih obavještajnih zajednica.

Javnost je s ovim upoznata tek kroz rad neustrašivog švicarskog novinara lista Le Temps Silvana Bessona, koji je objelodanio postojanje ovog plana u svojoj knjizi objavljenoj u listopadu 2005. u Francuskoj “Osvajanje Zapada: tajni projekt islamista”.

 

Foto: AP
Foto: AP

Besson je naveo da je jedan zapadni dužnosnik opisao projekt kao “totalitarnu ideologiju infiltracije koja predstavlja najveću opasnost za europska društva”.
Zapadne obavještajne službe su saznale za “Projekt” poslije upada luksuznu vilu u mjestu Šampion u Švicarskoj, 7. studenog 2001. Cilj pretresa je bio Jusuf Nada, direktor Al-Takva Banke iz Lugana, koji je više od 50 godina imao aktivnu vezu s Muslimanskim bratstvom i koji je priznao da je bio jedan od međunarodnih lidera te organizacije.

Muslimansko bratstvo je najstariji i jedan od najvažnijih islamskih pokreta u svijetu. Osnovao ga je Hasan al-Banna 1928. godine, a njihov moto je: “Alah je naš cilj. Poslanik je naš vođa. Kur'an je naš zakon. Džihad je naš način. Smrt na Alahovom putu je naša najveća nada”.

Racija u Švicarskoj je provedena na zahtjev Bijele kuće, a istražitelji SAD i Švicarske su tražili veze Al-takva banke s pranjem novca i financiranjem širokog spektra islamskih terorističkih skupina, uključujući Al-Kaidu, Hamas (palestinski ogranak Muslimanskog bratstva), alžirsku GIA, i Enahddu iz Tunisa.

Među dokumetnima zaplijenjenim tijekom racije se našao plan na 14-stranica napisan na arapskom jeziku, i datiran na 1 prosinca 1982. koji ocrtava strategiju u 12 koraka za “uspostavljanje islamske vlasti na svijetu”.

Prema iskazu koji je Nada dao u švicarskim vlastima, nepotpisani dokument su pripremili “islamski istraživači” povezani s Muslimanskim bratstvom.

 

Foto: AP
Foto: AP 

Za razliku od uobičajene bukačke retorike islamista, tipa “Smrt Americi i Smrt Izraelu!” ovaj plan predstavlja fleksibilan, višefazni i dugoročni pristup “kulturne invazije” Zapada. Podrazumijeva korištenje raznih taktika, počevši od imigracije, infiltracije, nadzora, propagande, prosvjeda, prijevare, političkog legitimiteta i terorizma.

“Projekt” je više od dva desetljeća služio kao glavni plan Muslimanskog bratstva, kao što se može vidjeti na velikom broju primjera diljem Europe. Također, umjesto da se fokusira na terorizam kao jedini način grupne akcije, kao što je to slučaj s Al-Kaidom, upotreba terora je uključena u mnoštvo drugih dostupnih mogućnosti za postupnu infiltraciju, sukob i na kraju za eventualnu uspostavu islamske dominacije nad Zapadom.

U “Projektu” se među mnogim drugim preporučuju sljedeće taktike i tehnike:

– Umrežavanje i koordinacija aktivnosti među sličnim islamskim organizacijama

– Izbjegavanje otvorenih saveza sa poznatim terorističkim organizacijama i pojedincima da bi se održao dojam “umjerenosti”

– Infiltriranje i preuzimanje postojećih muslimanskih organizacije da bi se one preorijentisale ka zajedničkim ciljevima Muslimanskog bratstva

– Korištenje obmane radi maskiranja željenih ciljeva islamskih akcija, sve dok to nije u suprotnosti sa šerijatskim zakonom

– Izbjegavanje socijalnih konflikata sa zapadnjacima lokalnih, nacionalnih ili globalnih, koje mogu oštetiti dugoročnu sposobnost širenja islamske baze moći na Zapadu ili koje mogu izazvati omdazdu protiv muslimana

– Uspostava financijske mreže za financiranje rada, uključujući i stalno zaposlene administratore i radnike

 

Foto: APFoto: AP

– Provođenje nadzora, pribavljanja podataka, i uspostavljanje mogućnosti za prikupljanje i pohranu podataka

– Uspostava sustava za praćenje zapadnih medija radi upozoravanja muslimana na “međunarodnu zavjeru protiv njih”

– Njegovanje islamističke intelektualne zajednice, uključujući osnivanje savjetodavna tank i skupina za zastupanje, i izdavanje “akademskih” studija koje legitimiraju islamističke stavove i bilježe povijest islamističkih pokreta

– Razvijanje sveobuhvatnog plana od 100 godina za šiirenje islamističke ideologije diljem svijeta

– Izgradnja opsežne društvene mreže škola, bolnica i dobrotvornih organizacija posvećenih islamskim idealima, tako da muslimani Zapada imaju stalan kontakt s pokretom

– Uključivanje ideološki posvećenih muslimana u demokratski izabrane institucije na svim razinama na Zapadu, uključujući vlade, nevladine organizacije, privatne organizacije i sindikata

– Korištenje postojećih zapadnih institucija i njihovo stavljanje u službu islama

– Izrada islamskih ustava, zakone i propise za eventualnu realizaciju

– Izbjegavanje sukoba unutar islamskih pokreta na svim razinama, i rješavanje njihovih svađa

– Pokretanje saveza sa zapadnim “progresivnih” organizacijama koje dijele slične ciljeve

– Stvaranje autonomnih “sigurnosnih snaga” za zaštitu muslimana na Zapadu

– Razbuktavanje nasilja i uvođenje muslimana koji žive na Zapadu “džihaduističko mišljenje”

 

foto: Rojters
Foto: Reuters

– Podrška džihadističkim pokretima diljem muslimanskog svijeta kroz propovijed, propagandu, osoblje, financiranje i tehničku i operativnu podršku

– Nametanje palestinskog pitanja kao globalnog problema za sve muslimane

– Prikupljanje dovoljno sredstava za neograničeno produljenje i potporu džihadu diljem svijeta

Treba imati na umu da je “Projekt” napisan 1982. godine, kada su sadašnje tenzije na Bliskom istoku još uvijek bile u povoju. U mnogim aspektima, “Projekt” je točno nagovijestio islamističko djelovanje, bez obzira da li se radi o “umjerenim” islamističkim organizacijama ili terorističkim skupinama, tijekom protekle dvije decenije.

U ovom trenutku, većina onoga što se javno zna o Projektu je rezultat istraživačkog rada Silvana Bessona. Najobimniji komentar na projekt je dao američki istraživač i novinar koji živi u Londonu, Scott Burdžs, koji je preveden dokument na engleski.

U povijesnom kontekstu, “Projekt” je dio povelje međunarodne organizacije Muslimanskog bratstva, koji je službeno osnovana 29. srpnja 1982. i on odražava veliki plan koji je su tijekom 1960-tih oživjeli intelektualci Bratstva iz Europe, uglavnom Sirijci i Egipćani.

 

Foto: RojtersFoto: Reuters

“Projekt” je nastao 1982 kao dio procesa obnove Muslimanskog bratstva, kada ta organizacija doživljava uspon na međunarodnoj razini, nakon duljeg razdoblja represije od strane egipatskih vlasti. Nakon 1982. godine, Muslimansko bratstvo je proširilo svoju mrežu diljem Bliskog istoka, Europe, pa čak i Amerike.
Od svog osnutka, Muslimansko bratstvo je zagovaralo uporabu terorizma kao sredstvo za jačanje svog cilja globalne islamske dominacije.

Ako je mjeriti prema događajima tijekom proteklih 35 godina u Europi i SAD “islamski znanstvenici” mora da su zadovoljni kada vide uspjehe svog dugoročnog plana širenja zelene zastave islama na Zapadu. A ako islamisti budu podjednako uspješni u godinama koje dolaze, Zapadnjaci će uživati ​​svoje osobne i političke slobode samo dok one budu trajale.

(Speise / Front Page Magazine – priredio M. Đorđević)

(103)This post has been seen 3685 times.

EKSKLUZIVNO TAJNI PROJEKAT: Plan Muslimanskog bratstva za osvajanje Zapada nastao 1982. godine

| Foto/Video, Skandal, Slider |
About The Author
-