Emir Suljagić: Halilović je u pravu, ne trebamo se izvinjavati ubicama našeg naroda

“Čini se da smo zaboravili da nije Sefer Halilović taj koji organizuje antiustavni i protuzakoniti referendum i, čak što više, niti u jednom trenutku nije rekao ništa nemoguće ili nerealno”, govori za BNN.BA Emir Suljagić, nekadašnji zamjenik ministra odbrane BiH, poznati novinar, osnivač koalicije 1.mart i predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza (GS-a).

Suljagić je u izjavi za BNN.BA rekao kako je razočaran u medije u BiH koje naziva „političkim krugovima“, ističući kako je davanje izjava u zemlji još uvijek nezakonit čin.
Strašno sam razočaran ovim nazovi medijima odnosno – političkim krugova ovdje u Sarajevu. Svi se preginju da bi se izvinuli vladi čovjeka koji je 1992.-1993. godine pucao po Sarajevu. To je već prevršilo sve mjere, da treba naći novu riječ koja bi to mogla opisati. U svoj toj priči, čini se da smo zaboravili da nije Sefer Halilović taj koji organizuje antiustavni i protuzakoniti referendum. Davanje izjava u ovoj zemlji još uvijek nije nezakonit čin. Organizovanje antiustavnih, nezakonitih refernuma koje je ustavni sud naznačio to je nezakonito, to je krivično djelo. Svi koji misle da je ovaj referendum vic i da je šala, ja ih pozivam i bit ću prvi da 25. Septembra naveče odemo zajedno u povratnička sela u Istočnoj Bosni ili u okolini Prijedora, te da stanemo i vidimo ko će prvu noć da puca, veseli se i prijeti novim otcjepljenjem i novim zločinima“, govori za BNN.BA Emir Suljagić.Zatim dodaje kako „Sefer Halilović ni u jednom trenutku nije rekao ništa nemoguće, ništa nerealno.“„To što je Sefer Halilović rekao i prije njega su isticali pravnici i ozbiljne osobe koje se bave ovim pitanjem. Tu se radi o tome da samim činom održavanja referenduma u RS-u prestat će da važi Daytonski mirovni sporazum“, rekao je Suljagić.

Na kraju ističe kako se Bosna i Hercegovina ponajmanje treba izvinjavati Srbiji.

Šta se mi imamo izvinjavati Srbiji? Pa nije premijer Bosne i Hercegovine tražio 100 muslimanskih glava za jednu srpsku, nego premijer Republike Srbije. Nije niti jedan od članova predsjedništva išao da puca po Srbiji, ali je zato predsjednik Srbije pucao svuda po Bosni, od Vukovara do Foče. Kad smo se mi to počeli klanjati, pred vlastitim ubicama?“, istakao je Suljagić za BNN.BA.

(224)This post has been seen 7239 times.

Emir Suljagić: Halilović je u pravu, ne trebamo se izvinjavati ubicama našeg naroda

| Slider, Vijesti |
About The Author
-