Šokantna ispovijest poznate glumice: Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest

Ešli Džad (Ashley Judd) je sa cijelim je svijetom podjelila svoju tragičnu priču i pokazala kako se uhvatila u koštac sa svim nedaćama. Američka glumica, koja se proslavila holivudskim hitovima “Kolekcionar” i “Dvostruka opasnost”, početkom godine postala je UN-ova ambasadorica dobre volje.

 

Objavila knjigu

Ipak, iza lijepog lica, uspješne karijere i političkog angažmana krije se jedna sasvim druga osoba koja je u životu prošla pravi pakao.

Epli (48) je 2011. godine objavila knjigu o svom životu naziva “All That Is Bitter and Sweet”, a u njoj je otkrila kako je više puta bila žrtva seksualnog nasilja.

Zlostavljao ju je stariji čovjek dok je bila dijete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisjetila tek nakon psihoterapije.

Njeni roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već sa sedam godina postala je depresivna. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, niko joj nije vjerovao.

Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ešli sa oružjem igrala od malih nogu, a čak se i okušala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promjenila je čak 13 škola pa se osjećala nepoželjno i nevoljeno.

esli

Judd: Unatoč svim nedaćama odlučila je krenuti dalje U srednjoj školi pobijedila je na manekenskom takmičenju osvojila dvomjesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bijede i omogućiti novi početak.

Međutim, za vrijeme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken ju je pokušao natjerati na oralni s**s. Unatoč svim nedaćama odlučila je krenuti dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju i preselila se u Holivud  gdje je ostvarila zavidnu karijeru. Ožiljke je godinama skrivala od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija odlučila razotkriti svoju strašnu prošlost i na taj način riješiti se boli koja ju je izjedala od ranog detinjstva.

Bolna sjećanja U knjizi je napisala i kako ju je sestra Viona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sjećanjima iz života. “Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživjele isto pomogle u oporavku… Ljeto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestalno zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svkedok, neko ko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim sve prijaviti)”, napisala je svojevremeno na društvenim mrežama. Ešli tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila potražiti pomoć u rehabilitacijskom centru u Teksasu.

Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sjećanja na incest u detinjstvu, iako nije napisala koji ju je član porodice zlostavljao.

(179)This post has been seen 1685 times.

Šokantna ispovijest poznate glumice: Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest

| Slider, Šokantno |
About The Author
-