Evo čime je Kleopatra izluđivala muškarce, a recept je ukrala od pros*itutki!

Kleopatra je tajne zavođenja učila od pros*itutki u Aleksandriji, i bila je više nego vješta kada je o odnosu s muškarciam riječ. Iako je živjela prije više od 2.000 godina, Kleopatra je tada koristila neke trikove za uljepšavanje koji su i danas popularni. Najpoznatije su svakako kupke u magarećem mlijeku – ali nije samo mekana koža ono što je zaludilo Marka Antonija i Cezara.

Tajna je u ulju jasmina. Iako je Kleopatra ostala poznata po jakoj šminci i crnoj kosi, ono što je zaista ostavljalo sve muškarce bez daha i bez ikakve mogućnost da joj kažu “ne“, bio je predivan miris koji se širio oko nje.

Naime, upravo je Kleopatra prva počela da se poigrava mirisima i parfemima, i da na taj način privlači muškarce, a nije joj dugo trebalo da shvati da je upravo miris jasmina ono na šta muškarci “padaju“.

Ako je ruža kraljica cvijeća – onda je jasmin svakako kralj. Zbog izuzetno teške i mukotrpne izrade, ovo ulje je prilično skupo, pa će vam za 30 mililitara eteričnog ulja trebati oko 1.000 dinara.

Srećom, jedna kap je dovoljna da vašeg muškarca dovedete do ludila. Kleopatra je to jako dobro znala, te ga je nanosila jako malo, i to u predjelu grudi i kose. Ona se takođe kupala u mješavini mlijeka sa eteričnim uljima, a prema predanju, nema muškarca koji nije “pao“ na njenu pojavu.

U Egiptu su uljani parfemi na bazi jasmina i dalje jako popularni, a u malim zanatskim radnjama u kojima se proizvode uvijek će vas posavjetovati da ulje nanosite na mokro tijelo, odmah nakon kupanja, kako bi miris što duže trajao.

(104)This post has been seen 1073 times.

Evo čime je Kleopatra izluđivala muškarce, a recept je ukrala od pros*itutki!

| Slider, Život i stil |
About The Author
-