Fudbalski fanatik sinu dao ime po omiljenom klubu

Ljubav prema fudbalskom klubu kod Mesuta Karasija iz mjesta Sehzadeler, nedaleko od zapadnog turskog grada Manisa, očito je bila velika, pa je svom sinu dao ime “Muhammet Ali Besiktas”, javlja Anadolu Agency (AA).

 

 

 

Karasi (30) je u razgovoru za AA kazao je kako je veliki navijač turskog prvoligaša Besiktasa, te da je prije mnogo godina donio odluku da će kada se oženi i dobije sina, dati mu ime po voljenom klubu, a tako se i desilo.

Dodao je kako je, s druge strane, njegov otac oduvijek želio da njegov unuk nosi ime Muhammet Ali, pa je Karasi na jedan način ispunio i očevu želju. Njegov, sada već dvogodišnji sin, nosi jedinstveno ime “Muhammet Ali Besiktas”.

 

 

“Na početku sam želio da se moj sin zove samo “Besiktas1903”, ime kluba i godinu osnivanja. No, službenici u matičnom uredu mi to nisu dozvolili, pa sam kasnije upisao ime “Muhammet Ali Besiktas”, istakao je Karasi.

Ipak, kako dodaje njegov otac se nije složio sa ovakvom odlukom, zbog čega dugo vremena sa ocem nije ni razgovarao.

 

 

“Otac mi stalno govori da promijenim ime svom sinu. A ja mu kažem kamo sreće da je on meni dao ime Besiktas”, rekao je Karasi, te dodao:

“Jako sam sretan kada svog sina odvedem u park, a njegovi prijatelji kažu, ‘Stigao je Besiktas’. Neki kažu da sam se igaro sa djetetovim životom. Ja ipak mislim da će vrijeme pokazati da li sam se igrao ili sam uljepšao život svoga sina”, kazao je Karasi.

 

 

Mesut Karasi je trgovac u Manisi, a svoju ljubav prema “crnobijelom” klubu opisao je na sljedeći način:

(87)This post has been seen 2444 times.

Fudbalski fanatik sinu dao ime po omiljenom klubu

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-