GDJE DA SJEDI SVEKRVA U AUTU: POZADI ILI NAPRIJED?

Sara Sabri, čije je pravo ime Sanela Karišik – Begović, spisateljica je, majka troje djece, obrazovana, inspirativna muslimanka koja je zakoračila u četvrtu deceniju svog života. Iz knjiga koje je dosad objavila, “Šapućem ti kao žena ženi”, “Šapućem ti kao žena mužu” i “Šapat ženske suze”, proizlazi zaključak da život koji je vodila nije bio nimalo lagan. Period od svog rođenja, 1984. godine u Novom Pazaru, pa do završetka medrese nosi u najljepšem sjećanju. Poslije toga uslijedila su iskušenja jedno za drugim.

U vremenu kad mnogi islam tumače onako kako njima, pojedinicima, odgovara, pritom se rijetko pridržavajući šerijata i sunneta, ili pak odobravajući ili zabranjujući određene radnje, bez relevantnih dokaza u vjerodostojnost istih, žena na svojim plećima nosi težak teret. Upravo zbog toga, iz žene obgrljene obespravljenošću, bol i bijes progovaraju. Za mnoge muslimanke je ona promjena koju žele vidjeti, a njene riječi njihov posljednji vapaj, piše “Hayat“…

Međutim, u svojim knjigama ona se dotiče i mnogih drugih tema, nastojeći savjetom i stihom pomoći da razumijemo, prihvatamo, tolerišemo, suosjećamo, volimo i prigrlimo život, sebe, druge i neprestano zahvaljujemo Gospodaru na blagodatima. Njene su riječi iskrene, pune ljubavi, a sama nastoji utjeloviti sabur – otuda i pseudonim Sara Sabri. Koliko je ozbiljno pristupila tome da svoja osjećanja i brige pretvori u riječi govori i činjenica da su “Šapućem ti kao žena ženi” i “Šapućem ti kao žena mužu” naprodavanije knjige 2012. godine izdavača El-Kelimeh.

Pored knjige, Sara Sabri, redovno objavjuje i svoj vlog. Za danas smo vam odabrali vlog na temu: Gdje da sjedi svekrva u autu: pozadi ili naprijed?

 

(59)This post has been seen 1119 times.

GDJE DA SJEDI SVEKRVA U AUTU: POZADI ILI NAPRIJED?

| Slider, Život i stil |
About The Author
-