Gdje je završio kombi kojim je navodno usmrćen Dženan Memić?

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji se terete da su 8. februara ove godine izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan Memić zadobio povrede, od kojih je preminuo 15. februara. U nesreći je njegova djevojka Alisa Mutap, također, povrijeđena.

 

Salušan je Admir Gadžo, koji živi u Velikoj aleji na Ilidži, u blizini mjesta gdje je Memić povrijeđen. Te noći je čuo da je nešto lupilo. Mislio je da se kontejner oborio.

– Čuo sam da kombi ide brzo. Bio je visok, kockast, s visoko postavljenim žmigavcima, starija tipa. Začuo se jak udarac pa ubrzanje – ispričao je Gadžo.

Svjedok se nije mogao sjetiti koje je boje bio kombi. Prodavač stakala za automobile Amel Bureković rekao je kako mu je u februaru došao Ljubo s kombijem tamnoplave boje.

U kombiju su bili Ljubina supruga i djeca. Bureković je rekao da je Ljubi kupio novo staklo za kombi. Ovaj svjedok je također kazao kao i tokom istrage da je kombi bio ipak tamnozelene boje.

Ljubo je početkom godine prodao kombi profesoru iz Zenice Admiru Spahiću. Spahić je svoj svjetloplavi kombi zamijenio s Ljubom za njegov tamnozeleni, s tim što je Ljubo doplatio Spahiću, jer je profesorov kombi bio u boljem stanju. Ispričao je da je primijetio oštećenja u prednjem dijelu na Ljubinom kombiju.

(73)This post has been seen 2347 times.

Gdje je završio kombi kojim je navodno usmrćen Dženan Memić?

| Slider, Vijesti |
About The Author
-