Googl mapa razotkrila lažni atentat na Vučića: Budalaština stoljeća po holivudskom scenariju

Svaki građanin koji možda i dalje vjeruje u izmišljenu priču da je neko postavio oružje u blizini kuće roditelja Aleksandra Vučića u Jajincima i s tim oružjem planirao da izvrši atentat na “našeg dragog premijera”, kako piše teleprompter.rs, uz pomoć interaktivnih Googl mapa možete se sami uvjeriti da je priča oko atentata jedna apsolutna laž.

Oružje je locirano u šumi u Jajincima, udaljeno oko 30 metara od skretanja (skretanje iz Bulevara oslobođenja ka šumi, na uglu sa Ulicom Jakova Galusa) u ulicu u kojoj se nalazi porodična kuća Aleksandra Vučića.

Kako je saopšteno, pronađen je raketni bacač M80 poznat kao “zolja”, četiri ručne bombe (dvije ofanzivne, dvije defanzivne), 100 komada oružja municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko naoružanje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zašto je izmišljeni atentator u sanduk (koji još uvijek nije prikazan javnosti) stavio “zolju” i metke, ali ne i pušku? Također,  budući da je saopšteno da oružje potiče sa bosanskog i hrvatskog ratišta, pitanje je da li je ono uopšte više funkcionalno.

Nadležni organi nikada nisu saopštili da li je pronađeno oružje upotrebljivo ili ne.

Također, niko nije saopštio koliko dugo se taj sanduk uopšte nalazi u šumi.

Nije isključeno da je neko jednostavno s puta odlučio da baci svoje staro oružje u zabačenu šumu, ne sluteći da bi to oružje jednog dana moglo da postane tema izmišljenog atentata na Vučića.

Nije isključena ni situacija da je oružje namjerno postavljeno na tu lokaciju kako bi Vučić mogao još jednom da izmisli priču o atentatu.

Dalje, oružje je pronađeno oko 16 sati, a ta vijest je do medija stigla tek oko 18. Prema riječima ministra Stefanovića, policija je informaciju o oružju dobila od građana koji su u blizini puta “naišli na djelimično maskirano naoružanje”.

Ako su obični prolaznici po danu uspjeli da uoče djelimično masikirano oružje, kako tvrde zvaničnici, taj neki izmišljeni atentator je bio nevjerovatno glup.

Ministar policije je rekao da se oružje nalazilo na idealnoj razdaljini za napad na kolonu vozila, koja bi na tom dijelu morala da uspori zbog skretanja.

Ovako je režimski list “Kurir” ilustrovao kako je izmišljeni napad trebalo da izgleda.

kurir-atentan

Dakle, kolona vozila usporava i skreće u ulicu, napadač iskače iz šume i “zoljom” napada kolonu, razbija blindirani oklop i ubija premijera.

Možda u holivudskom filmu!

Prvo, “zolje” su vrlo neprecizne.

Drugo, pitanje je da li su pronađene “zolje” uopšte funkcionalne, budući da potiču sa bosanskog i hrvatskog ratišta.

Treće, izmišljeni atentator bi morao da zna u kojem tačno vozilu se nalazi Vučić.

Četvrto, izmišljeni atentator bi unaprijed morao da zna tačno kretanje premijera na dan izmišljenog atentata.

Peto, izmišljeni atentator bi morao da zna tačno kada će kolona vozila uopšte doći do skretanja u ulicu.

Šesto, izmišljeni atentator bi za koordinaciju izmišljenog napada morao da ima osmatrača na glavnom putu, dok on stoji u šumi, čekajući da opali.

Sedmo, ulica iz koje je izmišljeni atentator trebalo da puca je osvijetljena uličnom rasvjetom.

Vrlo je važno napomenuti da u kući u Jajincima niko ne živi. Vučić živi u garsonjeri u Beogradu, dok njegovi roditelji žive na Vračaru.

Sjećate li se da je Vučićev brat prije dvije godine na dan kada je brutalno napao policajce tvrdio da je išao kod roditelja na ručak?

Dakle, pitanje je koliko često Vučić uopšte posjećuje kuću u Jajincima. Izmišljeni atentator bi morao da zna tačno kada Vučić planira da ide u Jajince. To je gotovo nemoguće znati unaprijed.

Najzad, postavlja se pitanje kako bi izmišljeni atentator pobjegao sa lica mjesta?

U uličici u kojoj je pronađeno oružje ima nekoliko kućica. Dakle, izmišljeni atentator bi danima, pa čak i na dan izvršenja izmišljenog atentata, morao da se krije od lokalnih mještana.

Izmišljenog atentatora bi u toj uličici morao da čeka automobil za bijeg. Bilo bi gotovo nemoguće sakriti taj automobil od lokalnih mještana.

Izmišljeni atentator bi naišao na još jedan problem sa uličicom iz koje je trebalo da izvrši izmišljeni atentat. Radi se o slijepoj ulici koja se na kraju spaja sa pješačkom stazom. Kako bi izmišljeni atentator uopšte pobjegao sa lica mjesta, a da ne bude uhvaćen?

Ako i dalje kojim slučajem vjerujete da je na Vučića mogao biti izvršen nekakav atentat po filmskom scenariju koji nam je naprednjački režim servirao, sami se “prošetajte” virtuelnim ulicama i shvatićete da je priča o atentatu na Vučića možda najveća budalaština koju ste ikada čuli.

Jedina dva logična scenarija

1. Mnogi građani Srbije kod sebe imaju staro oružje sa ratišta. Neki čovjek je jednostavno odlučio da s puta u šumu baci svoje staro oružje. Mogao ga je baciti u neku drugu šumu, ali ga je sticajem okolnosti bacio u šumu u Jajincima. Naprednjački režim je na osnovu toga, bez ikakvog uporišta u činjenicama, razvio filmski scenario za izmišljeni atentat.

2. Neko je namjerno bacio staro oružje u blizini Vučićeve porodične kuće kako bi Vučić, po ko zna koji puta, mogao da tvrdi da neko želi da ga ubije.

(2625)This post has been seen 18337 times.

Googl mapa razotkrila lažni atentat na Vučića: Budalaština stoljeća po holivudskom scenariju

| Slider, Vijesti |
About The Author
-