GRAĐANI OVOG BH. GRADA STRIJEPE OD POPLAVA

Nivo vode je, priznaju nadležni, u porastu, ali rijeka je ostala u koritu, pa većeg razloga za paniku nema.Presudila je reakcija institucija, koja ovaj put nije kasnila, kažu u Civilnoj zaštiti.

“Očekuje se da će ovaj protok se negdje i zadržati ovdje na našem području, odnosno da će u narednom periodu doći do stagnacije, a potom bi trebalo doći do blažeg pada”, kaže Drago Ristić, šef Odsjeka za civilnu zaštitu u Bijeljini.

Rijeka Drina je u koritu. Maksimalno, doći će do punjenja, ukoliko dalje ne bude povećanja protoka.

Na sve su spremni i u Banjaluci. Od kobnih majskih poplava korak naprijed je, kažu u Republičkoj upravi civilne zaštite, očigledan. Najvažnije je formiranje lokalnih štabova i bolji sistem upozoravanja, koji je 2014. godine iznevjerio očekivanja, tvrdi v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed.

“Naš će biti moto u budućem radu da one sve lokalne zajednice koje teritorijalno gravitiraju i koje su ugrožene u ovom slučaju od poplava da one imaju sopstveni sistem zaštite i spasavanja”, poručuje Međed.

Obilne padavine strah u kosti utjerale su u svim dijelovima Republike Srpske. Noć su na oprezu proveli i Fočaci. Jutro su ipak dočekali sa olakšanjem, jer je vodostaj Drine u tom dijelu pao za pola metra.

(167)This post has been seen 2501 times.

GRAĐANI OVOG BH. GRADA STRIJEPE OD POPLAVA

| Slider, Vijesti |
About The Author
-