Građanin Tuzle kritikovao Delibašića: Ti si najjadniji sportski komentator!

DANKO DELIBAŠIĆ ILI AMBIS NOVINARSTVA? 

 

(javna kritika poluamaterskom voditelju)

“Danko, Danko… Pitam se da li si se rodio ovako iritantan ili si pohađao neki kurs? Prije nego te počnem kritikovati, da ti kažem par riječi o sebi, red je.

Tuzlak sam, gord i ponosan. Nosim ime velikog sugrađanina, najboljeg košarkaša i sportiste kojeg je BiH imala. Čovjek koji ima svoju ulicu u gradu soli. Taj moj imenjak je, pukim slučajem, tvoj prezimenjak. Da malo preispitaš porodično stablo, možda bi pronašao neko srodstvo s njim…

Bio sam uvjeren da ne može biti jadniji sportski komentator od Saše Vugdalića, ti si me uvjerio da može. Naslušao sam se i nagledao svakakvih “novinarskih raga”, ali ti si šampion, u negativnom kontekstu.

Tendenciozno, pristrasno i amaterski si komentarisao utakmicu Kupa BiH (možda ćeš se iznenaditi, ali obje ekipe su iz naše države). Navešću samo par tvojih nebuloznih i neprimjerenih izjava:

– Šansa za NAS;

– Željo kroz kup takmičenje traži izlaz u Evropu jer NAS baš i ne ide u prvenstvu;

-Prilikom vraćanja “kratke” lopte golmanu Želje od strane saigrača, ti u strahu da Krpić ne presječe loptu, dahćeš u mikrofon “Uh uh uh”, kao da si netom zagrizao vruć krompir. Mogao bih još nabrajati, ali neću sebi da nabijam pritisak.

Elem, vraćam se na “porodično stablo” s početka priče: Slobodan sam pomisliti da te upravo prezime “postavilo” na mjesto voditelja FACE TV-a, jer da se ocjenjuju tvoje stručne kvalitete, jedino što bi mogao prenositi na televiziji su kablovi…

Nisam htio prije da te javno prozovem, jer si s Batkom vodio humanitarnu emisiju, ali sad si se okuražio, drčan si, pa je neophodno da se malo prizemljiš.

Svaka tvoja izgovorena riječ koja završava na samoglasnik (to su ti slova: A, E, I, O i U), na kraju ima neko dodano “M”, iz samo tebi poznatih razloga. Vokabular ti je više nego skroman, sigurno kao mali nisi briljirao na časovima maternjeg jezika.

Večeras si bacio veliku mrlju na medijsku kuću koju predstavljaš. Mislio sam da FACE TV ima regionalne ambicije, a sad sam svjestan da ste kantonalna TV-stanica, željna da usreći samo građane Sarajeva.

Vrlo moguće da te Senad svjesno bacio u vatru, u cilju raspirivanja animoziteta između Sarajeva i “ostatka BiH”. Voli on to tako. Gledam kad dovede goste u “Face to Face”, pa ako se ne svađaju dovoljno po njegovom ukusu, ne bira način da “baci kosku”. Takvom politikom produžuje svoj radni vijek, jer da je mirniji, odavno bi bio na zaboravljenoj margini novinarstva. Ali Senad je doajen u svom poslu, Mont Everest gledano iz tvog ugla.

Vrhunac apsurda: proslavljeni igrač Željezničara, Biščević, bio je umjereniji u svojim izjavama od tebe, Delibašiću.

Zamišljao sam te kako obučen u plavo-bijelu suknjicu komentarišeš današnju utakmicu. Štrumfeta, jer samo i jesi za crtanih filmova, sve zahtjevnije od toga čisti je sunovrat.

Izazvao si salve bijesa kod Tuzlaka, zato se nemoj iznenaditi ako na Tušnju ne budeš dočekan uz aplauz, krofne i lovorike. Kod iskrenih navijača nema nepotizma, mi cijenimo samo lične zasluge. A ti si usrao i šefa i stanicu, nemoćni Danko. Izgubljen u vremenu i prostoru.

PIŠE: Mirza Šehanović

(85)This post has been seen 1715 times.

Građanin Tuzle kritikovao Delibašića: Ti si najjadniji sportski komentator!

| Bosna i Hercegovina, Kolumne, Slider, Vijesti |
About The Author
-