HALID BEŠLIĆ O PRIJATELJSTVU SA ZDRAVKOVIĆEM: Tomu niko ne može da ponovi

Bosanski pjevač Halid Bešlić sa osmijehom na licu se sjeća druženja sa Tomom Zdravkovićem, u čiju će čast 28. septembra u „Kombank areni” biti održan koncert. Bešlić ne krije da je volio da pjeva sa Zdravkovićem, a prisjeća se i kako je nastala legendarna pjesma „Dotak’o sam dno života”.

– Radili smo krajem osamdesetih veliki koncert u Bijeljini, i to je čak evidentirano na video-kaseti. Otada nismo pevali zajedno, ali cenio sam Tomu, veoma. Imao je poseban senzibilitet, niko ga ne može ponoviti – započinje svoju priču Halid.

– Ono što je jedinstveno kod njega jeste to što je spojio špansku muziku sa balkanskim melosom. Umeo je dobro da svira gitaru, a pošto je sam komponovao pesme, čula se ta gitara u njegovim pesmama. Bio je pravi kantautor, po senzibilitetu svojih stihova ličio je na Miku Antića – iskren je bosanski pevač.

– Družili smo se i u Sarajevu. Tu, u čuvenoj „Osmici” je napisao svoju legendarnu pesmu „Dotak’o sam dno života” – priseća se Bešlić.

Za one koji nisu znali, na zgradi broj 93 u ulici Kraljice Katarine na Banovom brdu u Beogradu, u kojoj je živeo Toma Zdravković, a sada živi njegova porodica, otkrivena je pre dve godine spomen-ploča u čast ovog umetnika, boema, kavaljera, heroja, lutalice, kockara, gospodina, pevača i pesnika. Otkrili su je Tomin brat Novica i pevač Duško Kuliš.

Podsećanja radi, koncert u čast legendarnog pevača i boema Tome Zdravkovića biće održan 28. septembra u „Kombank areni”, a organizatori su najavili da će bina biti uređena poput kafana u Skadarliji kako bi asocirale na život i umetnost pevača koji je ostavio dubok trag u srpskoj narodnoj muzici. Njegove nezaboravne pesme pevaće najveće muzičke zvezda regiona.

(86)This post has been seen 3298 times.

HALID BEŠLIĆ O PRIJATELJSTVU SA ZDRAVKOVIĆEM: Tomu niko ne može da ponovi

| Magazin, Slider |
About The Author
-