HANA HADŽIAVDAGIĆ TABAKOVIĆ POSLALA JASNU PORUKU SVIM PRISTAŠAMA RADOVANA KARADŽIĆA

Izricanje presude bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, pratila je javnost u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Svoje mišljenje o presudi na Facebooku je napisala i voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković, koja je rođena u Sarajevu, no sa suprugom Tarikom živi u Zagrebu.

“Ne znam za vas ali mene bi bilo sramota da sam student i da boravim u Studentskom domu “Radovan Karadžić” na Palama (20km od Sarajeva) koji nosi ime po ratnom zločincu osuđenom za genocid u Srebrenici i zločine u Sarajevu. Ako neće mladiprogledati ne znam tko će…I da, vjerujem da studenti u Beogradu takvo ime doma ne bi podržali! Moram samo dodati da sam sve vrijeme dok se izricala presuda bila u kontaktu sa prijateljima iz Srbije jer hvala Bogu više je onih koji vide pravu istinu i ne zabijaju glavu u pijesak! Hvala vam na svim divnim porukama podrške”, napisala je Hana.

Osim što je primila brojne poruke podrške, negativnim komentarima zasuli su je Srbi koji su zgroženi visinom kazne. Njima je Hana odgovorila sljedećim statusom.

“Molim sve pristaše Radovana Karadžića da pogledaju ovaj kratki video o njegovom životu u Sarajevu, u gradu koji mu je dao sve…Tko normalan može granatirati grad u kojem se školovao i živio 30 god? Zamislite sebe kako s neke okolne planine četiri godine gledate Zagreb ili Beograd, ukoliko ste tamo odrastali, i planski uništavate sve što vam je taj grad dao. Da ne kažem šaljete u smrt ljude s kojima ste radili i družili se…Bolesno”, napisala je.

 

(9)This post has been seen 705 times.

HANA HADŽIAVDAGIĆ TABAKOVIĆ POSLALA JASNU PORUKU SVIM PRISTAŠAMA RADOVANA KARADŽIĆA

| Magazin, Slider |
About The Author
-