HANKA PALDUM: BILO MI JE TEŠKO KAD JE UMRO

Hanka Paldum kaže da joj je 25 godina od Tomine smrti prošlo brzo jer je uvjerena da će se ponovo sresti na onom svijetu.

Ona tvrdi da je Zdravković besmrtan i prisjeća se kako su se provodili na nastupima.

– Bio je neobičan i poseban tip, čovjek izuzetno pozitivne energije. Znao je da bude i negativan s vremena na vrijeme, pomalo ljut, ali ta njegova ljutnja se nije reflekotovala na način kao kod drugih ljudi. Nije bio zloća – prisjeća se Hanka, piše “Kurir“.

– Bio je boemčina. Svi su željeli da se nađu u Tominom društvu. Dosta sam koncerata sa njim odradila, na velikim turnejama. Uvijek sam bila curica koja je bila pod njegovim okriljem, brinuo je o meni. Nisam nikada s njim išla na derneke, jer nisam takav tip. Jedino poslije koncerta odemo u hotel na večeru, a onda on zagine do jutra sa društvom da pije – otkriva Hanka, kojoj su sve njegove pjesme drage, pa se raduje koncertu 28. septembra u „Kombank areni“, kada će kolege izvoditi Tomine numere.

– Znao je kroz pjesmu da prenese svoje unutrašnje stanje. Život i smrt shvatam sasvim realno. Toma je besmrtan. On je samo otišao na jedan određen period. Jednog dana opet ćemo se sresti na onom svijetu. Na rastanak tako gledam. Ali bilo mi je svakako teško kad je umro. Emotivna sam i mene odlazak mnogo pogodi – rekla je Hanka.

– Vrijeme je najbolji selektor. Sve ono što vrijedi i što ljude čini sretnim, ali i tužnim, ostaje u srcima ljudi. Njegove pjesme se ne mogu lako zaboraviti. Njegove pjesme treba da čuvamo kao blago. Vrijeme sačuva ono što vrijedi. Njega niko ne može da zamijeni, to mjesto će zauvijek ostati prazno – tvrdi pjevačica, koja ističe da nijedna zabava ne može da prođe bez njegovih pjesama i da uvijek probude emocije.

(329)This post has been seen 4764 times.

HANKA PALDUM: BILO MI JE TEŠKO KAD JE UMRO

| Magazin, Slider |
About The Author
-