HAOS U BANJA LUCI: Nakon presude Karadžiću u centru grada počelo okupljanje

Predstavnici udruženja Istočna alternativa okupili su se danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci, nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću, kako bi izrazili nezadovoljstvo presudom i podsjetili na NATO bombardovanje Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izašli smo danas zbog nezadovoljstva Haškim sudom i međunarodnom zajednicom koja stalno pritišće i ponižava Srbe. Nije slučajno da se danas izriče presuda Radovanu Karadžiću kada su ubijali srpski narod i kada su činili zločina nad srpskim narodom. Zgroženi smo odlukom Haškog suda, mislim da je to sramna presuda, ali da nije iznenađujuća obzirom Haški sud-politički sud”, rekao je Vojin Pavlović, predsjednik udruženja Istočna alternativa u Republici Srpskoj.

Nakon obraćanje novinarima on je zgužvao i na tlo bacio NATO zastavu, nakon čega ju je zgazio zajedno sa drugim članovima Udruženja.

“Haški tribunal je po ko zna koji put pokazao da je antisrpski tribunal. Neka znaju da postoje ljudi u Srbiji, da postoji ta iskra koja se neće pomiriti sa radom takvog tribunala da što je veća kazna Radovanu Karadžiću da su veća slova u istoriji upisana njegovim imenom”, izjavio je Milan Avramović, potpredsjednik Istočne alternative u Srbiji.

Podsjetio je da je na današnji dan počelo “mučno bombardovanje Srbije koje je trajalo 78 dana”. “Svjetska sila se sjatila na jednu malu zemlju, ali evo toliko godina kasnije shvataju i oni da je ta mala zemlja za njih duhovno mnogo veća, zato je svako od nas danas i Radovan Karadžić i Milica Rakić i svi oni koji su stradali u NATO bombardovanju”, dodao je Avramović.

(25)This post has been seen 771 times.

HAOS U BANJA LUCI: Nakon presude Karadžiću u centru grada počelo okupljanje

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-