Haris Berković uhapšen u Švicarskoj!

Iako je najavljen, Haris Berković prošlog vikenda nije pjevao u Švicarskoj na tradicionalnom muzičkom druženju koje je organizirao klub “Bosna” iz Basela. Špekuliralo se kako je mlada Grandova zvijezda zaustavljena na pasoškoj kontroli te da je prenoćio u pritvoru.

Menadžer Grandovih zvijezda za BiH, Toni Lehman rekao je da se Haris nije pojavio na pomenutom koncertu jer mu ni organizatori nisu rekli da mu je potrebna radna dozvola bez obzira što je trebao pjevati na privatnoj zabavi humanitarnog karaktera, piše “E-turneja“.

– Harisa su zaustavili na pasoškoj kontroli tražeći mu radnu dozvolu. Kako je išao na nastup koji je bio više humanitaran nego komercijalan, ranije mu niko nije rekao da i za takvu vrstu nastupa treba dozvola. Zadržan je u policiji više od sata vremena na razgovoru nakon čega je pušten. Dobio je upustva kako i na koji način ubuduće da završava obaveze oko izdavanja radne vize – rekao je njegov menadžer.

I sam Haris je potvrdio ovu priču te otkrio da u narednim danima radi na rješavanju tog problema s obzirom da ima još mnogo zakazanih nastupa u Švicarskoj.

(526)This post has been seen 6748 times.

Haris Berković uhapšen u Švicarskoj!

| Magazin, Slider |
About The Author
-