Hodža optužen da je silovao bolesnu 17-godišnjakinju: Tvrdi da je “istjerivao šejtana”

U Njemačkoj se održava suđenje za se*sualno zlostavljanje, silovanje i napad, na kome je glavni optuženi 55-godišnji hodža iz Bosne i Hercegovine.

Optužen je da je zlostavljao, napao i silovao 17-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine, koja s roditeljima živi u Feuerbachu. Ova djevojka još od djetinjstva ima srčanih problema i, pored brojnih terapija, njeno stanje se i dalje nije popravljalo, pa su roditelji odlučili potražiti pomoć hodže…

Rođaci ove porodice u Bosni i Hercegovini stupili su u kontakt s hodžom iz jednog bh. sela, koji je u januaru doputovao u Stuttgart. Ustvrdio je da su šejtani i džini krivi za njeno stanje, ali i za “lošu sreću” cijele porodice te je počeo – egzorcizam, piše “Stuttgarter-zeitung.de”.

Hodža je na njemačkom sudu kazao kako se bavi “najopasnijom profesijom na svijetu”, jer se bori protiv demona. Čak je objasnio i kako postoje tri vrste demona – a najopasniji je Marid. Tvrdi da je upravo Marida “istjerao” iz žene u Baden-Württembergu.

On je na sudu kazao kako je s porodicom prvo kontaktirao preko Skypea.

“Bilo je jasno da je bolesna”, rekao je hodža i kazao kako mu je ona tada rekla da ju je šejtan silovao… a njemu je tad, bar tako tvrdi, postalo jasno da je kletva na cijeloj porodici.

Roditelji su potom hodžu doveli u Njemačku, a on je počeo s “istjerivanjem šejtana”. “Sve mora biti na dobrovoljnoj bazi”, ispričao je optuženi i dodao da je djevojka imala “prvu menstruaciju”, što u njegovoj vjeri znači da može odlučivati sama za sebe. Još je dodao da je ona sama pristala na egzorcizam.

Prema navodima tužitelja, hodža je zatim više puta silovao i se*sualno zlostavljao 17-godišnjakinju, a ona je u jednom trenutku sve ispričala roditeljima, koji su, pak, otišli u policiju i neimenovani hodža je uhapšen.

Hodža kaže da je svaki kontakt bio “neophodan, jer je šejtan bio zaljubljen u nju”. Njemački detalji donose i potresne detalje zlostavljanja… no, hodža kaže da je nakon toga, djevojka bila izliječena.

 

Suđenje se nastavlja, a da bi dokazao kako je njegov klijent bio potpuno uvjeren u svoje postupke, advokat odbrane Martin Stirnweiss pozvao je kao svjedoka jednog islamskog učenjaka, prenosi “Radio Sarajevo“…

(144)This post has been seen 3889 times.

Hodža optužen da je silovao bolesnu 17-godišnjakinju: Tvrdi da je “istjerivao šejtana”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-