I POLICIJA RS IMA RAZUMIJEVANJE ZA MUSLIMANE/Muhamed Velić: “Pustit ću vas samo zbog iftara, a inače bih vam nalog pisao”

Sarajevski imam Muhamed Velić na svom Facebook profilu objavio je status koji je izazvao lavinu komentara.

 

 

Ovim statusom pokazao je koje su to istinske vrijednosti u mjesecu ramazanu, mjesecu poklona, milosti, saosjećanja, otvorenosti i ljubavi.

 

“Noćas sam bio na iftaru s nekom finom i dragom rajom na Trebeviću, u Sunnylandu. Poprilično sam bio knap s vremenom pa je svaka minuta bila važna, no, na Vracama me zaustavlja policajac, jer je vidio da nisam bio svezan. Ta je patrola policije RS-a uvijek na toj raskrsnici na Vracama i stalno kontolišu i zaustavljaju. Ali, mladi se policajac dobro zagledao u mene i moje auto, tražio je razlog da me zaustavi, a kada je vidio da nisam svezan odmah mi je dao znak da stanem s desne strane puta.

 

Pozdravio se i zatražio dokumente, te me upitao zašto nisam svezan. Dok sam odgovarao da sam krenuo na iftar i da mi je sve u minutu i da sam tek krenuo, on je gledao u moje dokumente i službenu iskaznicu s ahmedijom, a onda je rekao:

 

– Pustit ću vas samo zbog iftara, a inače bih vam nalog pisao! Trebate se svezati!

 

Samo sam rekao:

 

– Naravno! Iftar je čudo! Hej, mubarek ramazan!” – poručio je Velić.

Izvor: Novi.ba

(302)This post has been seen 330 times.

I POLICIJA RS IMA RAZUMIJEVANJE ZA MUSLIMANE/Muhamed Velić: “Pustit ću vas samo zbog iftara, a inače bih vam nalog pisao”

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-