Idete na more? Evo koliko se čeka na prelazu granice u Hrvatsku

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Prisika i Ivanica, a zadržavanja su od 1,5 do 2 sata.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
Iz Bosnaskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Inače, na putevima u BiH danas se saobraća uz relativno povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na autoputu A-1 Drivuša-Kakanj do 18 sati obustavljen je saobraćaj u preticajnoj traci na dionici od petlje Drivuša do nužnog prelaza. Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog neophodnih radova u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

(14)This post has been seen 711 times.

Idete na more? Evo koliko se čeka na prelazu granice u Hrvatsku

| Slider, Vijesti |
About The Author
-