IMA SIDU I PRINUĐEN JE DA LAŽE O TOME: Govorim da imam leukemiju, zarazila me djevojka koja je znala da ima HIV

– Dobio sam dijagnozu. Nastao je pakao. Hteo sam da se ubijem – kaže nesrećni mladić

 

Šesto odeljenje Infektivne klinike KCS-a, gde se od side leče najteži pacijenti, poluprazno je. Desetak pacijenata leži u svojim sobama. Među njima je i Nenad L. (45), koji je u krevetu dočeko današnji Svetski dan borbe protiv HIV-a. Nenadu je virus napao mozak, zbog čega su mu se oduzele desna ruka i noga, piše Alo.

– Virus sam dobio od devojke 2001. godine. U trenutku kada smo imali seksualni odnos ona je znala da je inficirana i nije mi rekla. Kasnije sam saznao da je zarazila još dvojicu. Umrla je. Posle šest meseci, naglo sam oslabio, gubio sam snagu i imao konstantno povišenu temperaturu – rekao je za Alo Nenad.

Dok je čekao rezultate testa, tešio se da nije HIV pozitivan. A onda je usledio šok.

– Dobio sam dijagnozu. Nastao je pakao. Hteo sam da se ubijem. Jedva su me odvratili sestra i zet. Oni su jedini ljudi kojima sam rekao o čemu se zapravo radi – priča kroz suze Nenad i dodaje da za porodicu on ima leukemiju, te je zbog toga često u bolnici.

 

– Nikada od tada nisam bio sa devojkom, nemam prijatelje. U paničnom sam strahu da nekoga ne zarazim. Ne želim da se drugom ljudskom biću desi ovo što se desilo meni. Do 2013. godine bio sam konobar u sopstvenom restoranu. Više ne mogu ni da radim. Kad nisam ovde, onda sam u selu, sam. Tako će ostati do kraja života – kaže on.

I ostali pacijenti na odeljenju su u teškom stanju jer su u poodmakloj fazi bolesti.

Dr Durbravka Salemović, koja leči obolele, kaže za Alo da je Nenad usamljeni primer dobijanja infekcije jer sada HIV cirkuliše među generacijom pripadnika gej populacije koji su rođeni između 1985. i 1995.

– Oni su apsolutno obavešteni o svemu. Testiraju se sami, ali ne koriste zaštitu. Oni znaju kako se HIV dobija i prenosi. Najmlađi pacijent je dete u trećem razredu srednje škole – priča dr Selimović.

(201)This post has been seen 4133 times.

IMA SIDU I PRINUĐEN JE DA LAŽE O TOME: Govorim da imam leukemiju, zarazila me djevojka koja je znala da ima HIV

| Slider, Šokantno |
About The Author
-