Imamović poručio Đakoviću: Zašto nisi replicirao Dodiku?

Posljednja izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika o zločinu na Kapiji izazvala je burne rakcije u Tuzli, a danas je na press konferenciji reagovao i tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović.

On se zajedno sa predsjednikom Udruženja “25. maj” Edinom Hurićem obratio novinarima i kritikovao Dodikov nastup u emisiji “Telering” koju na RTRS-u uređuje i vodi tuzlanski novinar Mato Đaković.

– Milorad Dodik je uporan u provokacijama najgore vrste. Nikome normalnom nije jasno, zašto uporno negira genocid u Srebrenici, ratne zločine na Kapiji u Tuzli i na Markalama u Sarajevu. O tome su Haški tribunal i pravosuđe BiH kazali sve. Pravosnažno nisu osuđeni narodi, nego ratni zločinci koji, kao i svi zločinci svijeta, imaju konkretno ime i prezime. Za zločin na Kapiji pravosnažno je osuđen Novak Đukić, za saučesnicima se još uvijek traga. Kad god dođe u krizu, a naročito pred izbore, Milorad Dodik javnosti servira svoje izmišljotine, kako bi građane Federacije BiH što dublje povrijedio, izazvao opravdane reakcije, e da bi nakon toga, kod građana Republike srpske prouzrokovao potrebu da ga štite, pa da mu na izborima podare svoj glas”, rekao je Imamović.

Imamović se, također, obratio i Đakoviću postavivši mu pitanje zašto nije replicirao Miloradu Dodiku na njegove izjave o zločinu na Kapiji.

– Postavljam javno pitanje Mati Đakoviću koji je u vrijeme zločina na Kapiji živo i kao novinar radio u Tuzli. Zašto Mato nisi replicirao Miloradu Dodiku jer znaš da Dodik manipulira i laže. Ja kao gradonačelnik Tuzle pitam građanina Tuzle Matu Đakovića, dodao je Imamović.

(4)This post has been seen 821 times.

Imamović poručio Đakoviću: Zašto nisi replicirao Dodiku?

| Slider, Vijesti |
About The Author
-