ISPLIVALA ISTINA POSLIJE 20 GODINA: Evo šta su uradili Viki Miljković i Željko Šašić!

Svako od pjevača sa više decenijskom karijerom ima određenu pjesmu koja ih je proslavila i predstavlja njihovu “ličnu kartu”, kako to oni vole u TV emisijama da kažu.

Kada je riječ o Viki Miljković, jedan od njenih najvećih hitova je pjesma “Nikom nije ljepše nego nama”, u narodu poznatija kao “Koka kola, Marlboro, Suzuki”, dok je za Željka Šašića to “Gori more”. Oni su zahvaljujući ovim hitovima zaradili ogromnu svotu novca, međutim, malo njih zna da su oni prepjevali već postojeće pjesme jedne te iste pjevačice – Tanje Đorđević.

Viki Miljković

Tanja je 1990. godine snimila pjesmu “Život sitno veze“, a četiri godine kasnije Viki je na identičnu matricu nasnimila svoju interpretaciju potpuno drugačijeg teksta i objavila pjesmu “Nikom nije ljepše nego nama“ koja ju je podigla u sam estradni vrh.

Tanjina pesma objavljena je na albumu “Najljepši na svijetu“ koji je izdat 1990., dok se ista pjesma sa drugačijim tekstom našla na albumu “Hajde vodi me odavde“ Viki Miljković, koji je objavljen 1994. godine.

Željko Šašić

Identičan recept primenio je i Željko Šašić. On je odabrao drugu pjesmu sa istog albuma Tanje Đorđević, prilagodio tekst sebi i snimio hit koji se pjeva i dan danas.

Šašić je odlučio da obradi naslovnu numeru koja nosi naziv “Najlješi na svijetu“, dok se u njegovom slučaju pjesma zove “Gori more“. Takođe, Viki i Željko su identičan potez napravili iste godine – 1994. objavili su svoje hitove, obrađene kompozicije koje je prvobitno izvela Tanja Đorđević i objavila 1990. godine na istom albumu.

(80)This post has been seen 1245 times.

ISPLIVALA ISTINA POSLIJE 20 GODINA: Evo šta su uradili Viki Miljković i Željko Šašić!

| Magazin, Slider |
About The Author
-