ISPOVIJEST Bivša misica Dijana Milojković o borbi s rakom: Odlučila sam da slušam tijelo, a ne tumor u sebi

Kada je prije tri godine ponijela titulu Miss Evrope, srbijanska ljepotica Dijana Milojković ni sanjati nije mogla da će poslije samo nekoliko mjeseci dobiti tešku vijest.

 

 

Kada su joj doktori konstatirali rak maternice, bila je u očaju, ali je ubrzo, kako kaže, najviše zahvaljujući preminuloj Donni Ares, odlučila da se bori i radi na tome da pobijedi opaku bolest.

 

Pratiti ishranu – Smrt Donne Ares mnogo me je potresla, a vijest sam čula kada mi je neko od novinara poslao poruku i pitao me kako sam to prihavtila.

 

Kad god pomislim na Donnu, plače mi se, zatekao me je njen odlazak. Znam da se odmorila nakon što je našla smiraj, jer i sama prolazim kroz sve to – govori nam Milojković.

 

Dijana se, naravno, ne predaje te se, također, trudi da bude podrška drugim ljudima i daje im snagu kako bi uspjeli u borbi. – Mnogo se ljudi vezuje za mene upravo zahvaljujuću volji za životom koju posjedujem.

 

Sjećam se da mi je, kada sam saznala da bolujem od raka, mnogo značilo da vidim nasmijanog nekoga ko se bori s istom bolešću.

 

Donnu Ares sam pratila iz bolnice i ništa nije morala da kaže, dovoljno je bilo samo da vidim da se smije i da posjeduje volju za životom – kaže bivša misica.

 

Odlučila je, ističe, da prestane ići na hemoterapije pa se podvrgnula imunoterapijama.

 

– To su terapije vitaminima, suplementima, mineralima i mnogo su lakše. Znate, najvažnije je pratiti ishranu i izbaciti ono što vam ne odgovora, ja sam odlučila da slušam tijelo, a ne tumor u sebi – pojašnjava Milojković.

 

Porodica i prijatelji Nakon što je saznala da boluje od teške bolesti, dobivala je uglavnom negativne komentare, ali ih nije slušala. –

 

Najviše snage mi daje to što volim da živim, zapravo bolove pobjeđujem snagom i psihom.

 

Trenutno, uz podršku porodice i prijatelja, uživam u lijepom vremenu.

 

Moji roditelji nikad od mene nisu čuli da me nešto boli i, koliko god imala jake bolove, nikada to nisam izgovorila pred njima – navodi Milojković.

 

Prekid s dečkom Dijana je prije nekoliko mjeseci prekinula i s dečkom Stefanom Karićem, koji joj je, također, bio velika podrška u borbi s teškom bolesti.

 

– Nisam mnogo ramišljala o prekidu sa Stefanom. Jednostavno, kada ste svjesni da se borite za život, ne smijete pasti u očaj i misliti na nešto loše.

 

Shvatite da stvari koje su prolazne, zamjenjive i slično, budu i prođu – kaže Milojković..

Izvor: Avaz.ba

(422)This post has been seen 1796 times.

ISPOVIJEST Bivša misica Dijana Milojković o borbi s rakom: Odlučila sam da slušam tijelo, a ne tumor u sebi

| Slider, Život i stil |
About The Author
-