ISPOVIJEST DJEVOJKE KOJOJ SU GLEDALI U ŠOLJU: Otišla sam iz zabave, ali poslije mi ništa nije bilo smiješno

Nekome je to samo razonoda, zabava, a pojedinci gledanje u šolju shvataju vrlo ozbiljno.

 

Da li vjerujete u svaku priču iz šoljice za kafu? Koliko ste puta poželjeli da vam neko “pročita” sudbinu, a zapravo ni sami ne vjerujete u to?

Nekome je to samo razonoda, zabava, a pojedinci gledanje u šolju shvataju vrlo ozbiljno. Evo priče jedne djevojke koja nije vjerovala da će jedno “gledanje” u šolju moći da joj promijeni život.

“Kao i većina ljudi, i ja sam bila poprilično skeptična povodom toga. Kad sam bila klinka, sa drugaricama iz sela sam sjedila, pile smo kafu i gledale jedna drugoj u šolju i sve smo pogađale. Naravno, to je bilo lako, jer, znale smo sve jedna o drugoj”, počinje priču J. M.

Godinama je sve shvatala kao šalu i nije pridavala veliki značaj tome. “Sve se dešava prije desetak godina. Drugarice na fakultetu su me stalno prozivale kako ne vjerujem u to i kako moram da odem kod jedne devojke koja fantastično gleda u šolju. Pristala sam, ali pod uslovom da nijedna ne kaže ništa o meni, mojoj sudbini, itd.

Otišla sam u jednu kuću, u prigradskom naselju. Djelovala je sređeno, toplo… Ne znam ni šta sam očekivala, kuću neke vještice iz crtaća?! Svašta i od mene… Djevojka je bila potpuno pristojna, tek završila fakultet, traži posao. Sjela sam, popila kafu. Dok se šolja “cjedila”, pričale smo o vremenu, politici… A onda je počela.

Od skorije prošlosti, pa sve do detalja mog ljubavnog života, sve je bilo pogođeno. Pokazivala mi je znakove, tj simbole koji se tumače uvijek isto. Nisam i dalje vjerovala, mislila sam da je slučajnost. Onda je počela da priča o budućnosti.

“Muž će ti se zvati na slovo A, imaćete blizance. U početku će vaša veza početi turbulentno, ali ćeš se ti izboriti za svaku svađu, konflikt. On će raditi u svetu zabave, stoji mu neka gitara, ne mogu dobro da vidim, ali ima veze sa muzikom. Ti ćeš krenuti da radiš u velikoj firmi, ali nećeš biti zadovoljna, pa ćeš otvoriti svoj posao”, pričala je ona tako meni, a ja sam klimala glavom…

Ljudi mogu da vjeruju ili ne, ali, ja danas imam muža Aleksandra, Saru i Andriju – dvogodišnje blizance. Muž mi je pjevač, a ja sam radila u banci koju sam napustila i otvorila sam svoju agenciju za nekretnine… Na sve ovo me je podsjetila drugarica koja mi je rekla da je išla da joj gledaju u šolju i da joj djevojka ništa nije pogodila. Ja kažem – meni se sve ostvarilo. Sudbina, šta li je?”

Svako vjeruje u ono što želi. Bio to Bog, sudbina, kafa, pasulj… Mogućnosti su skoro neograničene.

(1096)This post has been seen 5385 times.

ISPOVIJEST DJEVOJKE KOJOJ SU GLEDALI U ŠOLJU: Otišla sam iz zabave, ali poslije mi ništa nije bilo smiješno

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-