Ispovijest silovane djevojke: “Bilo je njih petorica oko mene, sjećam se da su me držali za…

“Kako sam završila u toj sobi ne sjećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sjećam se da su me držali za vrat… Svašta su mi radili… ” Ovako u ispovijesti za “Blic” priča S.P. (25), djevojka sa posebnim potrebama koju su u utorak mučki silovala petorica Novopazaraca.

Prema nezvaničnim informacijama, S.P. je u utorak tokom dana otišla u posjetu jednoj ženi sa kojom zajedno uzima hranu u narodnoj kuhinji, a koja živi u komšiluku Hasiba M., u čijoj kući se održavala rođendanska proslava.

Nesretna djevojka kaže da se samo sjeća da je u kuću Hasiba M. otišla da potraži tu poznanicu, a da su joj gosti na proslavi rekli da ostane i popije piće sa njima i da su je tjerali da pije sve više i više.

“Ja nikada prije toga nisam popila ni kap alkohola i nije mi bilo dobro. Kako sam završila u sobi ne sjećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sjećam se da su me držali za vrat, svašta su mi radili” – u suzama je izgovorila S.P. koja se šćućurila ispred trošnog kućerka u novopazarskom naselju Deževski put.

Nakon iživljavanja nad bespomoćnom djevojkom, neko od osumnjičenih je pozvao taksi i vozaču platio da je odveze“negdje do Deževskog puta i tu ostavi”.

“Slučajno sam bila u blizini kada ju je taksista doveo. Kada sam je ugledala, umalo se nisam onesvijestila. Vrat joj je bio sav modar, nije mogla da stoji na nogama i nije prestajala da plače. Tek je ujutru rekla šta se desilo, sestri pokazala ostale modrice po tijelu i tada je riješila da ih prijavi policiji. Nije mi jasno kakvi su ljudi mogli da siluju djevojku sa smetnjama u razvoju koja jedva ima 40 kilograma” – u šoku je jedna od komšinica.

Policija je od S.P. uzela izjavu i ubrzo privela svu petoricu osumnjičenih. Uzeti su njihovi, kao i DNK nalazi iz sobe u kojoj je djevojka bila silovana, a ona je poslata na medicinski pregled koji je potvrdio njene navode.

S.P. živi sa mlađim bratom, koji je takođe osoba sa smetnjama u razvoju, dok su joj roditelji preminuli.

Ima i stariju sestru koja živi u inostranstvu, a koja ovih dana boravi u Novom Pazaru kako bi organizovala četrdesetodnevni pomen preminuloj majci.

Pritvor od 30 dana za silovatelje

Novopazarcima Hasibu M. (45), Edibu M. (43), Asmiru I. (20), Nuhiju B. (28) i Edisu D. (29) produžen je pritvor za još 30 dana zbog sumnje da su u utorak veče silovali S.P. (27) djevojku sa posebnim potrebama, potvrđeno je “Blicu” u Višem javnom tužilaštvu.

“Više javno tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenih predložilo Višem sudu da im se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi utjecali na svjedoke i uznemiravali javnost i naš prijedlog je prihvaćen. Oni se terete da su izvršili krivično djelo obljube nad nemoćnim licem, istraga na rasvetljavanju svih pojedinosti ovog slučaja i prikupljanju novih dokaza se nastavlja” – kaže Adnan Baćićanin, portparol Tužilaštva.

Prema našim saznanjima, četvorica uhapšenih su odbacili sve optužbe koje im se stavljaju na teret, dok je jedan priznao da je imao seksualni odnos sa djevojkom, ali je rekao da odnos nije bio pod prisilom.

(3131)This post has been seen 24776 times.

Ispovijest silovane djevojke: “Bilo je njih petorica oko mene, sjećam se da su me držali za…

| Slider, Šokantno |
About The Author
-