Istraga otkrila užasavajuće detalje: Šta su policajci zatekli na mjestu pogibije Dženana Memića?

Danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres u slučaju Ljube i Bekrije Seferovića koji su optuženi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić.

 

Kao svjedoci pojavili su se dvojica pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović koji su prvi bili na licu mjesta, kao i pripadnik MUP KS Velibor Ristivojević.

Prvi svjedok Hrvat odgovarajući na pitanje tužioca Merisa Ćate gdje je bio u noći 8. februara 2016. godine kazao da je sa kolegom obilazio dvije rezidencije u Velikoj aleji i kretali su se automobilom iz pravca Ilidže oko 22:35 sati, kada ih je zaustavila djevojka.

– Djevojka nam je mahala. Bila je raščupana i rekla nam je: “Pomozite nam, udario nas je auto velikom brzinom“. Pogledali smo malo dalje i vidjeli mladića kako leži na cesti. Ja sam mu prišao, on je samo krkljao. Nisam ga smio pomjerati pa smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, kazao je Hrvat.

Nadalje je ispričao kako je djevojka govorila da joj nije dobro te da će se onesvijestiti.

 

– Bila je veoma uznemirena. Ja sam otvorio gepek, stavio sam je tamo da sjedne i tada sam primijetio da i ona ima povrede na glavi i da krvari. Povredu nisam vidio od kose, ali sam uzeo prvu pomoć i zamotao joj glavu. U sljedećem trenutku joj je zazvonio telefon i vidio sam da piše da je poziva tata. Kolega je odgovorio na taj poziv. Tada je stigla i Hitna pomoć i odvezla mladića, a nekoliko minuta kanije po nju je došlo drugo vozilo, kazao je svjedok.

(1772)This post has been seen 17196 times.

Istraga otkrila užasavajuće detalje: Šta su policajci zatekli na mjestu pogibije Dženana Memića?

| Slider, Vijesti |
About The Author
-