ITALIJANI POBJESNILI: Evo zašto je ova fotografija izazvala pravu buru, morao je i Fejsbuk da reaguje

Talijanski imam, koji je na svom Facebook profilu postavio fotografiju časnih sestara na plaži, izazvao je val kritika i stranica mu je na nekoliko sati bila blokirana.

 

Dok u Francuskoj i Italiji traje polemika o Burkini, Izedin Elzira, imam iz Firence, objavio je bez komentara fotografiju osam sestara na plaži koje su nosile njihove uobičajene duge haljine.

Fotografija je bila podijeljena više od 3.000 puta uz pregršt komentara sve dok je Facebook nije privremeno blokirao.

Imam je za lokalnu televiziju “Sky TG24” objasnio da je fotografijom želio “odgovori onima koji kažu da su naše zapadne vrijednosti različite u odijevanju i pokrivanju tijela”.

“Želio sam reći da dio zapadnih vrijednosti potječe iz kršćanstva i da iu kršćanskim korijenima ima osoba koje se gotovo potpuno pokrivaju”, rekao je. Imam je objasnio da je fotografijom htio potaknuti “pozitivnu raspravu”.

Nakon zabrane burkinija na tri plaže u Francuskoj i polemike koju je ta mjera izazvala, talijanski ministar unutarnjih poslova ocijenio je da je neprimjerena, pa čak i opasna svaka zabrana takve odore koja pokriva cijelo tijelo i glavu u kojoj neke muslimanke odlaze na plažu.

 

(120)This post has been seen 1443 times.

ITALIJANI POBJESNILI: Evo zašto je ova fotografija izazvala pravu buru, morao je i Fejsbuk da reaguje

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-