IZ BOLNICE NA KOŠEVU STIGLA TUŽNA VIJEST: Nakon 9 dana preminuo…

Prema nepotvrđenim informacijama, Mrzić je doživio slično kao njegov otac, koji je, navodno, stradao, također, dok je njegova majka bila trudna s njim.

Tridesetšestogodišni Safet Mrzić iz Sarajeva preminuo je u Univerzitetom kliničkom centru u Sarajevu (UKCS) usljed teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u prošli četvrtak u 15.30 sati na kolovozu raskrsnice Put Mladih muslimana – ulica Derviša Numića u naselju Vraca, općina Novo Sarajevo.

Do nesreće je došlo kada se vozilo Suzuki (K59-O-274), kojim je upravljao vozač H.F. (29), nastanjen u Sarajevu, sudarilo s biciklom Colnago, kojim je upravljao nastradali Mrzić. On je tom prilikom zadobio teške povrede glave, usljed čega je preminuo u Klinici za neurohirurgiju UKCS.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je u izjavi da je ova pravosudna institucija obaviještena o nesreći.

– Postupajući tužilac naredio je da se obavi obdukcija nastradalog. Nakon što dobijemo nalaz obdukcije, iznijet ćemo više informacija u javnost – kazala je Bavčić.

Kako se doznaje, Mrzić je živio sa suprugom Samrom u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija i volio je vožnju biciklom. U prilog tome idu i fotografije na njegovom profilu na Facebooku, na kojima se nalazi i njegova supruga na biciklu. Da tragedija bude veća, supruga nastradalog je trudna. Kratko smo telefonski razgovarali i sa prijateljem Mrzića, koji nije želio da mu otktivamo identitet. On nam je potvrdio da je supruga Mrzića u drugom stanju, ali nije želio komentirati ovu tragediju.

– Ne želim davati intervuje za medije. Isti stav ima i porodica. Shvatite nas u kakvoj se, teškoj situaciji nalazimo – kazao je Mrzićev skrhani prijatelj.

Prema nepotvrđenim informacijama, Mrzić je doživio slično kao njegov otac, koji je, navodno, stradao, također, dok je njegova majka bila trudna s njim.

DIRLJIVE OPROŠTAJNE PORUKE. Na profilu Safeta Mrzića na Facebooku mnogi prijatelji su, nakon tužne vijesti da je preminuo, ostavili brojne dirljive oproštajne poruke. “Brate moj, ne mogu da vjerujem. Nek je vječni rahmet tvojoj duši”, “Prerano si nas napustio, ali nikad nećeš otići iz sjećanja i srca”, “Nek je vječni rahmet našem Safetu i nek mu dragi Allah podari lijep dženet, a njegovoj porodici veliki sabur”, “Ti si bio rođen da ljudima uljepšaš život. Nek ti je vječni rahmet duši i da ti dragi Allah podari lijepi dženet”, samo su neke od brojnih poruka.

(30)This post has been seen 775 times.

IZ BOLNICE NA KOŠEVU STIGLA TUŽNA VIJEST: Nakon 9 dana preminuo…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-