Izjave turske prve dame digle svijet na noge: Šokantne izjave o javnim kućama i položaju žene u društvu

Žena turskog predsjednika, Emina Erdogan šokirala je svojom nedavnom izjavom u kojoj je pozitivno ocijenila hareme sultanskih osmana.

 

 

Turska prva dama Emina Erdogan rekla je da su haremi osmanskih sultana, izvor mnogih maštarija na Zapadu, bili ‘škola za pripremu žena za život’.

 

‘Harem je bio škola za članove osmanske dinastije i škola koja je žene pripremala za život’, rekla je supruga turskog predsjednika na jednom dobrotvornom skupu u Ankari.

 

U sultanovu haremu živjele su njegove kurtizane. Sultanove žene, ljubimice i seksualne robinje dobivale su književnu i umjetničku naobrazbu, no samo zato da bi u potpunosti zadovoljile opće potrebe svog vladara, u čijem su vlasništvu bile.

 

One najsnalažljivije u spletkama kojima je harem vrvio mogle su postati vrlo moćne i utjecajne na dvoru.

 

Poput supruga Recepa Tayyipa, Emina Erdogan predana je muslimanka i poštovateljica tradicije i veličine Osmanskog Carstva. Njezina izjava o haremima brzo je postala predmetom kritika na društvenim mrežama.

 

‘U vrijeme Murata III. (sultana iz 16. stoljeća) jedino što se nije moglo pronaći u haremu, bile su knjige’, reagirao je na Twitteru jedan sveučilišni profesor.

(20)This post has been seen 869 times.

Izjave turske prve dame digle svijet na noge: Šokantne izjave o javnim kućama i položaju žene u društvu

| Slider, Šokantno |
About The Author
-