“JA SAM PEDER, HRVAT I VJERNIK, TO JE ZAISTA MOGUĆE!”: ISPOVIJEST ŠIBENČANINA KOJI JE HTIO POSTATI SVEĆENIK

U Hrvatskoj će rijetki javno reći da su gay, još ćete rjeđe upoznati nekoga ko otvoreno kaže da je gay katolik.

Hrvoje Vukov nema tih problema. On je, naime, trebao postati svećenik, ali je odustao jer je shvatio da je homoseksualac.

“Nije bilo druge opcije, to je bila moja prva ljubav”, kaže za RTL Direkt Vukov. “Ja se i dalje od toga nisam odmakao. Moj život je i dalje vezan uz duhovnost, samo ne unutar kleričkog sistema, ne u halji, nego u malo drukčijoj odjeći.”

Imao je 14 godina kada je shvatio da želi biti svećenik. Porodica mu nije bila sretna, ali otišao je iz Šibenika i u Zagrebu život posvetio Bogu. Međutim, kada je sa 22 godine na putu u Izrael shvatio da je homoseksualac i životna mu se putanja promijenila, piše “Jutarnji”…

“Dizajniram odjeću i nakit. Ptice su mi inspiracija, uvijek se referišem na perje”, objašnjava Vukov. Osim odjeće i nakita Vukov dizajnira i namještaj, te radi kao stilista i šminker.

Vukov kaže da su za njegovu kreativnu stranu znali u Crkvi te da mu je napuštanje tog života bilo jako teško. “Ja to doživljavam kao da nakon osam godina kvalitetne veze ili braka ideš dalje”, dodaje.

Iako je odlučio ne zarediti se, nije u potpunosti napustio duhovnost. Vjera mu je i dalje važna. Vukov ide na misu, a s radošću se sjeća crkvenih dana.

Vukov vjeruje da će se postojeći tvrdi stavovi Crkve prema homoseksualcima promijeniti.

“Već i propovijedi pape Franje naslućuju da se ide u drugačijem smjeru. Dogme su još uvijek tu jer je Crkva insitucija te ima pravo na dogme”, objašnjava Vukov.

“Zato sam ja i otišao. Ja sam peder, Hrvat i vjernik, dragi ljudi to je moguće i zaista je”, kaže.

(37)This post has been seen 1036 times.

“JA SAM PEDER, HRVAT I VJERNIK, TO JE ZAISTA MOGUĆE!”: ISPOVIJEST ŠIBENČANINA KOJI JE HTIO POSTATI SVEĆENIK

| Slider, Vijesti |
About The Author
-