JEDAN DETALJ NA SLICI JE SVIMA ZAPEO ZA OKO: Kako je Kate uspjela za SAMO 7 SEDMICA ono što mnoge žene pokušavaju GODINAMA? (FOTO)

Prije sedam sedmica Kate Middleton je na svijet donijela svoje treće dijete, malog princa Luisa Arthura Charlesa.

 

 

Kate je prije dva dana uživala sa porodicom u parku, a tom prilikom je zadivila sve prisutne i one koji su ugledali fotografije na društvenim mrežama – vojvotkinja izgleda kao ona stara.

 

Kate je za svega nekoliko sedmica uspjela da skine sav višak kilograma.

 

Babica Lora Spajser iz Ženske zdravstvene klinike u Londonu kaže za Daily Mail da je u pojedinim slučajevima to moguće, a da je obično “krivac” kombinacija dobrih gena i zdravog i aktivnog načina života koji je žena vodila prije trudnoće.

 

– Da, ima žena koje se lako vraćaju u formu. Ako ste uvijek bili fit i imali zdravu trudnoću, moguće je da ćete se lako vratiti u stanje tijela prije trudnoće. Dosta toga zavisi i od genetike, pa ako se i vaša mama brzo oporavila poslije porođaja, velike su šanse da ćete to moći i vi – napominje Lora Spajser.

 

– Sasvim je uobičajeno da prosječnoj ženi treba oko godinu dana da skine višak kilograma. I ne samo to, tokelo većine žena biće zauvijek promijenjeno poslije trudnoće. Recimo, imaće veći grudni koš i veće grudi. Obično je poslije svake nove trudnoće ženama sve teže da skinu višak – kaže Lora, dodajući i da je nevjerovatno to da su se prije nekoliko stotina godina sve tjelesne karakteristike trudnice i mame, poput viška kilograma, većih grudi i slično, smatrale još atrkaktivnijima jer signalizuju plodnost žene.

 

Ona objašnjava kako je Kate nakon trećeg porođaja uspjela da skine višak u tako kratkom roku:

 

– Vjerovatno je pazila šta jede od smaog trenutka porođaja, što može da bude dosta teško u prvih par nedjelja. Treba se suzdržavati od namirnica za kojima vam organizam žudi, a još je teže ukoliko dojite jer tada morate da unosite još više kalorija.

 

Međutim, ako visokokalorične namirnice mijenjate za balansiranu i zdravu ishranu, moguće je smršati brže. U svakom slučaju, pretjerana restrikcija unosa hrane se nikako ne preporučuje u ovom osjetljivom periodu. Isto važi i za vježbanje.

 

U ovom periodu najvažnije je dojenje i zbližavanje sa novorođenčetom – zaključuje ova babica.

Izvor: Novi.ba

(213)This post has been seen 432 times.

JEDAN DETALJ NA SLICI JE SVIMA ZAPEO ZA OKO: Kako je Kate uspjela za SAMO 7 SEDMICA ono što mnoge žene pokušavaju GODINAMA? (FOTO)

| Magazin, Slider |
About The Author
-