Jedini čovijek koji kod Putina ulazi bez kucanja

NJemu je uspjelo. On je Aleksandar Zaldastanov Hirurg.Rođen je na Bogojavljenje 19. januara 1963. u Kirovogradu u SSSR, u ljekarskoj porodici. Otac Sergej Zaldostanov je ljekar i veteran Velikog otadžbinskog rata. I majka i sestra su takođe ljekarke.

Hirurg izbjegava sva pitanja koja se tiču njegovog privatnog života i detalja vezanih za njegovu porodicu, ali se zna da je bio oženjen njemačkom novinarkom Matildom sa kojom ima sina Gošu. Pored njega, ima nekoliko vanbračnih sinova koje je priznao i stara se o njihovom vaspitanju i školovanju. Jedan od njih je želio da se pridruži ocu i postane član Noćnih vukova, ali je doživeo nesreću i povrijedio noge.

Hirurg je po obrazovanju maksilofacijalni hirurg, a po opredjeljenju motorista. Na nagovor društva, 1987. godine je kupio prvi motor “Java”. Ambiciozan, harizmatičan i neustrašiv, stekao je puno prijatelja među rokerima i motoristima sa kojima je formirao grupu “Hirurgija”. Iz tog perioda mu je ostao nadimak ”Hirurg”.

csm_hirurg_nocni_vukovi_slika_nocni_vukovi_3b62248671

Glumio je epizodne uloge u tri filma. Govorkalo se da je on zapravo KGB agent, ali niko još nije uspio da to dokaže. Jedan je od malobrojnih koji je uspio da hobi pretvori u zanimanje i da danas živi svoj san. Osnivač je i predsednik najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba “Noćni vukovi” koji broji preko 5000 članova u Ruskoj Federaciji, bivšim sovjetskim Republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji.

Zna se da ga za Srbiju vezuju duboke emocije, što je potvrdio i za njemački Der Spiegel.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin je odlikovao Hirurga Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešću u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju seijćanja na heroje Otadžbinskog rata. On taj orden uvijek nosi prikačen za bajkerski prsluk.

“Noćni vukovi” su osnovani u maju 1989 godine. Predsjednik Rusije Vladimir Putin ih naziva svojom braćom, po čemu se razlikuju od svih ostalih motorista na svijetu. Oni nisu običan klub motorista. Ovi momci iz Rusije voze motore zbog ljubavi prema dvotočkašima ali i zbog ljubavi prema Otadžbini i kategorički odbijaju da ih zovu bajkerima.

csm_hirurg_putin_kremlinru_d414de67db

U početku su bili samo momci koji vole rok muziku i motore i koji su osamdesetih godina prošlog vijeka održavali zabranjene rok koncerte u Moskvi. Kada su 1989. osnovani, “Noćni vukovi” postaju prvi zvanični moto-klub u SSSR. Najpoznatiji član „Noćnih Vukova“ je Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin, što Hirurga čini predsjednikom najmoćnijem predsjedniku sveta.

csm_putin_hirur_ria_f6a46bdfb3

U poslednjih nekoliko godina “Noćni vukovi” promovišu pravoslavlje, na motorima nose rusku zastavu, pomažu deci, bave se humanitarnim radom i planiraju da pokrenu proizvodnju ruskih motocikala koji će biti oštriji i opasniji od “Harli-Dejvidsona”.

Član “Noćnih vukova” može postati svako ko je muškarac, državljanin neke od bivših sovjetskih republika, onaj koga postojeći član kluba pozove da se pridruži i onaj ko je prisustvovao okupljanjima “Noćnih vukova” pune dve godine. Uslov je da nije homoseksualac. Veroispovest nije bitna stavka pri učlanjivanju.

(22)This post has been seen 681 times.

Jedini čovijek koji kod Putina ulazi bez kucanja

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-