JEZIVA ISPOVIJEST DJEVOJKE: Popeo se na mene… Bio je gori od drugih, smrdio je na znoj i prašinu…

Mlada žena koju su pripadnici ISIL držali zarobljenu devet mjeseci, nakon oslobođenja je detaljno opisala silovanja muškarca s “močvarno zelenim očima”, koja je trpjela sve vrijeme nakon što ju je kupio u skladištu robova.

Širin je pripadnica Jazida, a imala je samo 17 godina kad su nju i prijateljicu islamisti oteli u listopadu 2014. godine iz sela Hardana na jugu Iraka.

Sa još 3.000 jazidskih žena, prevezena je u školu u kojoj su bile i njezina majka, sestre i brat. Tamo su ih detaljno pregledali, kao da su “stoka”. A djevojka koja je dotad sanjala o karijeri odvjetnika odjednom se našla u potpunom kaosu.

Žene i djeca nisu imali gdje spavati pa se ležali jedni na drugima na podu, a djevojka koja je konačno pobjegla i danas živi u Njemačkoj, svoje je ondašnje doživljaje opisala u knjzi “I remain a daughter of the light” (Ostala sam kćer svetklosti ).
Kad je stigla u školu, prisjeća se kako je s obitelji jedva našla mjesta u jednoj učinionici u kojoj su se stisli jedni uz druge.

“Čuvari su bili posvuda. To su bili dječaci stari između 15 i 18 godina, a bilo tko imalo stariji je automatski bio superiorniji. Oni koji su upravljali svime bi se pojavili samo kad bi željeli pogledati žene. Tijekom prva tri dana, pojavili su se dva puta. Prvi put kako bi procijenili vrijednost mladih, neudatih djevojaka poput mene. ”
Iako je među muslimanima grijeh gledati žene koje nisu u potpunosti pokrivene, za ISIL vođe su očito važila drugačija pravila, jer su ih detaljno proučavali usput komentirajući koji želi koju od njih.

“Ako bi im se svidjela neka djevojka, jednostavno bi na njoj napisali svoje ime.”
Drugi dan je stigao maskirani muškarac i počeo prozivati ​​imena koja su zapisali prethodnog dana.

“Prvo su prozvali moju komšinicu i prijateljicu Malik. Bila je sitna, ali stvarno draga i prelijepa djevojčica. I djelovala je starije za svoje godine. Imala je samo 12 godina. Nakon toga su prozvali 19-godišnjakinju koja je bila poznata u selu po svojoj ljepoti. Izgledala je kao Snežana (iz bajke o Snjeguljici i sedam patuljaka prim. aut.), imala je kožu poput mlijeka i predivnu, dugu crnu kosu. ”

Prozvali su ukupno devet djevojaka, čije su majke plakale i preklinjale da ih ne odvode, iako su nestale i više ih nikad nisu vidjeli.

Batinama su izvlačili sav otpor iz njih

“Plač je bio užasan. Jedan je muškarac rekao je majci da ne brine, da će učiti Kuran i da će ih vratiti. A kad bi žene priupitao za sinove i supruge, rekli bi im da i njih preobraćuju u islam, i da će ih na kraju sve uediniti, kad svi budu muslimani, jer je Alah velik i milosrdan. ”

Naravno da su sve lagali, jer im nisu rekli da će ih strpati u kaveze, zatvoriti, izgladnjivati, mučiti i prodavati na tržnici.

Širin se prisjeća kako ju je jedan muškarac pretukao prije nego ju je odveo na pijacu.
“Cilj mučenja je bio da u nama suzbiju sav otpor. Namjerno su to radili, a ja sam se osjećala slabo. Nisam imala što jesti, nisam imala ni vodu, Cebić s kojima bih se pokrila tjedna noći. Mrzila sam pogled njegovih močvarno zelenih očiju, nakon čega bi se popeo na mene. Pokušala bih se izvući, ali bila sam slaba i bilo mi je hladno, pa ne bih uspjela. Ovaj je bio gori od drugih. Smrdio je na znoj, na prljavštinu. Nijedan parfem na svijetu ne bi mogao prikriti taj smrad. A imao je okus prljave vode. ”
U dnevnoj sobi bi joj dopuštao da nosi odjeću, ali u spavaćoj je morala biti gola. Strpao bi joj šaku u usta ili bi približio svoja usta njenim kako ne bi mogla vrištati. Povremeno bi joj zavezao usta kako je ne bi čuo ni dok priča.

Tukao bi je, a kad bi se sklupčala, još jače bi je udarao.

Morala je piti tablete za koje nije znala što su, ali vjeruje da je bila riječ o sedativima jer bi se samo onesvijestila.

Danima ju je silovao, da bi je jedne noć probudio i rekao joj da odlaze. Nije mogla ni stajati, te se ubrzo onesvijestila i probudila u skladištu u kojem je prodana devetom suprugu, sve dok joj posljednji nije pomogao da pobjegne.

Prešla je stotine kilometara bosa, ali sve je vrijedilo kad je u izbjegličkom kampu ugledala oca, piše Daily Mail.

Čak ni danas ocu nije priznala što joj se dogodilo i nije mu rekla da više nije djevica.
“Sigurna sam da zna istinu, ali možda je i ne želi znati.”

(2)This post has been seen 299 times.

JEZIVA ISPOVIJEST DJEVOJKE: Popeo se na mene… Bio je gori od drugih, smrdio je na znoj i prašinu…

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-