Kako je nezaposleni Amar Adrović u pet mjeseci skupio i Emiru Suljiću dao 600.000 KM

Izedinu Spahoviću i Amaru Adroviću danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu određen jednomjesečni pritvor zbog iznude. Spahović i Adrović se terete da su iznudili milion KM od Emira Suljića iz Gradačca, kao i da su ometali istragu ubistva Amila Geca za koje je osumnjičen Tomislav Spahović.

Sumnjiče se za uticaj na svjedoke Mirsesa Hadžića, Muamera Hukaru i izvjesnog Vedada. Adrović se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

“Oštećeni Emir Suljić je osoba koja je prevarila više osoba uključujući moje klijente. Ti ljudi su mu davali velike iznose novca, a on je raznim obmanama izbjegavao da vrati dug što dokazuje i ovjerena potvrda prema kojoj on mom klijentu duguje 467.000 KM”, kazao je advokat optuženih Omar Mehmedbašić.

Spahović je kazao da je on išao s Adrovićem u Gračanicu kako bi razgovarali sa Suljićem.

“Radi se o tome da Suljić traži zaštitu države nakon što je nezakonito stekao novac. Ovdje nema govora o iznudi, moj branjenik ima potvrdu o dugovanju. To je validan pravni dokument koji nije ostvaren i mi ga ne možemo dovoditi ovdje u pitanje”, istakao je Mehmedbašić dodavši da nije bilo nikakvih prijetnji, niti je pronađen sporni novac piše Faktor. 

“Ne znamo da li je taj ugovor dobrovoljno potpisan. Advokatica koja je sačinila ugovor rekla je da u tom trenutku novac nije predat. Indikativno je i to da je inače nezaposleni Adrović u pet mjeseci skupio i Suljiću dao 600.000 KM”, rekla je tužiteljica Sanita Imamović.

Adrović i Spahović su tvrdili da nisu uticali na svjedoke u slučaju ubistva Amila Geca

(86)This post has been seen 2017 times.

Kako je nezaposleni Amar Adrović u pet mjeseci skupio i Emiru Suljiću dao 600.000 KM

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-