KAKO POSTATI BOGAT? ZAPRAVO JE DOSTA JEDNOSTAVNO

Glavno je pitanje šta za vas znači biti bogat. Ako vam je bogatstvo velika kuća i skupo vozilo, onda vam ovi savjeti neće pomoći.

 

Ali ako vam bogatstvo znači slobodu da provedete vrijeme s prijateljima i porodicom, putovanja, raditi posao koji volite, i da se ne brinete oko novca, onda je živjeti ispod svojih mogućnosti sve što vam treba.

 

Evo par korisnih savjeta:

  1. Riješite se velikih mjesečnih računa. Prebacite se na jeftiniju mobilnu mrežu. Riješite se viška TV kanala. Tehnologija nam omogućava da učinimo više toga za manje novca, i trebali bi to iskoristiti, piše “Jutarnji“…
  2. Automatizujte štednju tako što ćete prebaciti novac s tekućeg na štedni račun svaki mjesec. Ovo će vas natjerati da živite s manje.
  3. Povećajte postotak plaće koji odvajate za štednju za 1 postotni poen svakih šest mjeseci. Postavite sebi podsjetnik na kalendaru. Jedva da ćete primjetiti razliku, a stvarno će narasti kroz duži period.
  4. Odmah dodijelite 50% svake povišice za štednju. Svejedno ćete poboljšati svoj stil života, ali ćete to učiniti na održivi način.

(124)This post has been seen 2637 times.

KAKO POSTATI BOGAT? ZAPRAVO JE DOSTA JEDNOSTAVNO

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-