KALIFORNIJA HOĆE DA SE OTCIJEPI! Haos u SAD poslije Trampove pobjede, građani traže referendum!

Građani Kalifornije, najmnogoljudnije američke države, ogorčeni pobjedom Donalda Trampa na predsjedničkim izborima, pokrenuli napravili su na Tviteru haštag ‘Caliexit’ kojim traže otcjepljenje od Sjedinjenih Američkih država…

 

Stanovnici najmnogoljudnije američke države većinski su glasali za Hilari Klinton, ali razočarani pobjedom republikanskog kandidata sve su brojnije pristalice ideje da se, poput Britanaca koji su na referundumu izglasali izlazak iz Evropske unije, Kalifornija otcijepi od ostatka Sjedinjenih država.
Bogata država na zapadnoj obali je sa populacijom od 39 miliona stanovnika najmnogoljudnija, a njena veoma snažna privreda je, kako aktuelni podaci pokazuju, šesta ekonomija na svijetu.

– Kalifornija je tradicionalno demokratska zemlja. Oni uvijek glasaju za demokrate i imaju najviše elektora i oko toga nema iznenađenja. Ali niko nije mogao da sanja da će Florida glasati za Trampa. Mediji su bili baš za Hilari.. Pensilvanija ih isto dotukla. A u Kaliforniji već kukaju. Traže Caliexit. Noćna mora im je da Tramp bude predsjednik – ispričala je za Telegraf Srpkinja Marija Jovanović koja živi u San Dijegu.

Među tvitovima sa haštegom caliexit najviše je onih koji izražavaju nevjericu i razočaranje u većinsku odluku Amerikanaca da izaberu Trampa, tu su i duhoviti komentarima pokušavaju da poprave raspoloženje Hilarinim glasačima, ali ima i tviteraša koji misle da ostatak Amerike neće zažaliti ako Kalifornija odluči da se otcijepi.

(497)This post has been seen 6134 times.

KALIFORNIJA HOĆE DA SE OTCIJEPI! Haos u SAD poslije Trampove pobjede, građani traže referendum!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-