KASTROVO PROROČANSTVO: ‘Kada u Bijelu kuću uđe crnac, a papa postane Latinoamerikanac…’

Dvajt Ajzenhauer, Džon Kenedi, Lindon Džonson, Ričard Nikson, Džerald Ford, Džimi Karter, Ronald Regan, Džordž Buš stariji, Bil Klinton, Džordž Buš mlađi i Barak Obama. Svi su oni bili i prošli, a braća Kastro i dalje su na vlasti.

 

 

Obama nije rođen kada su Kastrovi barbudosi srušili proameričku diktaturu na Kubi koju je predvodio Fulgensio Batista. Desetorica američkih predsjednika čekali su i radili na tome da “crveni vođa” Fidel Kastro, silom, ili božjom voljom, ode s kubanskog ostrva. Nije im bilo suđeno.

 

Igrom sudbine i spletom istorijskih okolnosti, Baraku Obami predodređeno je da posjeti Kubu, ne čekajući pučiste i atentatore, niti božju volju koja će Kastra odvesti s ovog svijeta. Obama je prvi američki predsjednik, nakon Kalvina Kulidža, koji je stigao u Havanu nakon 88 godina, a njegovu posjetu mnogi upoređuju s posjetom Ričarda Niksona Kini 1972. godine.

 

Zanimljivo je prisjetiti se čudesne i proročanske izjave Fidela Kastra. Bio je juli 1973. godine. Grupa kubanskih i stranih dopisnika sastala se s Kastrom u Havani. U jednom trenutku, jedan strani novinar pitao je Kastra: “Kada bi moglo doći do normalizacije odnosa Kube i SAD?” Fidel je odgovorio: “Mislim da će se to desiti kada u Bijelu kuću uđe crnac, a papa postane Latinoamerikanac”.

 

Decenije su prošle, a Kastrovo proročanstvo se ostvarilo. U Bijelu kuću je ušao crnac Barak Obama, a papa postao Argentinac Horhe Mario Bergoljo. Ipak, u trenutku euforije, dragi Kubanci, nemojte zaboraviti izreku: Čuvajte se Danajaca i kad poklone nose. Pazite da Havana ponovo ne postane američku kupleraj i raj za mafiju kao što je bila prije Kastrovog dolaska na vlast.

 

(Za Global CIR piše Mladen Marić)

(2104)This post has been seen 22157 times.

KASTROVO PROROČANSTVO: ‘Kada u Bijelu kuću uđe crnac, a papa postane Latinoamerikanac…’

| Kolumne, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-