KINA IZDALA SLUŽBENO NAREĐENJE GRAĐANIMA: Pripremite se za ‘Treći svjetski rat’

Kineski ministar odbrane Čang Vankvan upozorio je građane da se pripreme za nadolazeći treći svjetski rat. „Upozoravali smo vas mjesecima unazad da će se nešto veliko desiti, ali sada je izvjesno i imamo potvrdu o tome“, rekao je kineski ministar.

Vankvan je ovo izjavio prilikom posjete vojnom kompleksu u provniciji Zejiang na istoku zemlje. On je upozorio da narod treba biti obučen i u toku sa odbrambenim izazovima, jer se dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet države.

Ministar je takođe upozorio i na spoljnje prijetnje onih koji žele da ugroze nacionalnu stabilnost. Potom je zadužio cijelio državni aparat uključujući vojsku i policiju, zajedno sa građanima da pripreme mobilizaciju za odbranu državnog integriteta i suverenosti.

Analitičari tvrde da je Kina uvjerena da su Sjedinjene države podsticale Filipine u osporavanju ostrva u Južnom Kineskom moru, kako bi Amerika preuzela kontrolu i eksploatisala područje u svoju korist.

Projekat pod nazivom „Slobodna misao“ potvrdio je da hiljade brodova i podmornica na sve tri flote kineske narodne oslobodilačke armije sprovode opsežne vježbe na istoku zemlje, kao i u sjevernom i južnom moru, koristeći bojevu municiju, pokazujući svoju odbrambenu i napadačku sposobnost.

Rat Kine i njenih komšija imao bi opasan uticaj na cijeli svijet. Sjedinjene američke države bi bez sumnje odmah pritekle da ponude svoju pomoć saveznicima, a Kina i Rusija bi ojačale vojne veze što bi dodatno zakomplikovalo cijeli scenario.

(238)This post has been seen 4814 times.

KINA IZDALA SLUŽBENO NAREĐENJE GRAĐANIMA: Pripremite se za ‘Treći svjetski rat’

| Slider, Vijesti |
About The Author
-