KJKP ViK Sarajevo: Od Skenderije do Drvenije rekonstruirano…

U toku su radovi na polaganju cjevovoda profila DN 400 milimetara na dionici od mosta Skenderija do mosta Drvenija. Na navedenom potezu položen je privremeni vod za snabdijevanje vodom okolnih objekata. S puštanjem privremenog voda u funkciju, izvršeno je isključivanje cjevovoda DN 400mm iz sistema vodosnabdijevanja.

Do danas, izvedeni su radovi u dužini od 170 m. Na dionici rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Obala Kulina bana do 27. septembra 2016.godine položen je cjevovod profila DN 300mm, u dužini od blizu 765 metara i cjevovod profila DN 200 mm, u dužini blizu 105 m.

“S obzirom na složenost lokacije na kojoj se izvode radovi te da se radi o jednoj od glavnih saobraćajnica, puštanje cjevovoda u sistem vodosnabdijevanja odvija se etapno i do danas je pušteno u funkciju 43 m cjevovoda na dionici od mosta Drvenije do Latinske ćuprije“, rekao je Nezir Hadžić, direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Na preostaloj dionici, od Latinske ćuprije do Šeher Čehajina mosta, vrši se ispiranje i dezinfekcija cjevovoda, nakon čega će se pristupiti radovima na prebacivanju kućnih priključaka.

Rekonstrukciju vodovodne mreže na potezu Skenderija – Vijećnica finansira Kanton Sarajevo i to sredstvima osiguranim iz vodnih naknada, putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture.

Radovi na ovom veoma zahtjevnom projektu odvijaju se predviđenom dinamikom. Podsjećamo, cjelokupan projekat sanacije – rekonstrukcije vodovodne mreže na lokalitetu Skenderija je zbog svog obima podijeljen u dvije faze i to prva faza, potez Most Drvenija – Vijećnica i druga faza, potez Skenderija – Most Drvenija.

(48)This post has been seen 3653 times.

KJKP ViK Sarajevo: Od Skenderije do Drvenije rekonstruirano…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-