Ko je “norveški ekspert”, bivši Kačavendin štićenik Jasmin Buhić, alias monah Arsenije?

U današnjem štampanom izdanju beogradski dnevnik “Blic” ekskluzivno donosi šokantnu priču o Kristijanu Stenbergu, lažnom norveškom ekspertu čije je pravo ime – Jasmin Buhić.

Kako piše Blic, Buhić bio monah i štićenik vladike Kačavende, optuživanog za razvrat.

“Lažni Norvežanin” je tokom godina promenio čak četiri imena: rođen je u Mrkonjić gradu kao Jasmin Buhić, da bi promenio ime u Božidar Bunić nakon što je prešao u pravoslavlje. Monah Arsenije postao je kada se zamonašio, a kasnije je u Norveškoj još jednom promenio identitet, i nazvao se Kristijan Stenberg, predstavljajući se kao njemački ekspert.

Novi.ba je istražio dodatne detalje o “monahu Arseniju”, alias Jasminu Buhiću, koji je bio nadstojnik manastira Papraća, u vrijeme kada je u njemu boravio Bojan Jovanović, alias otac Serafim, koji je u knjizi Mafija u crkvi opisivao homoseksualne i pedofilske orgije pod vladavinom epsikopa Kačavende u kojima je učestvovao i Bunić. Napominjemo da se za manastir Papraća veže i kontroverzno (samo)ubistvo bogoslova Milića Blažanovića, kojeg je, navodno, napastovao episkop Kačavenda.

Evo šta je u svojoj knjizi o monahu Arseniju, napisao Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim:

“Manastir Papraća je bio poznat kao Sodoma i Gomora. To mesto su trajno oskrnavili vladika Pahomije, koji je tu bio jeromanah pre nego je postao vladika, i zajedno s njim, naravno, Kačavenda. Tu je bilo okupljeno društvo pedera, koji su se međusobno seksali, ali i živeli sa ženama.
Naravno, prošli su tada nekažnjeno, jer je i vladika dolazio da se namiri. Svakom od njih je vladika sagradio poseban stančić u konaku, svaki je imao kupatilo sa džakuzijem. Naravno, i vladika je imao svoj odeljak. To je bilo u svoje vreme pravo pedersko svetilište, ili diplomat pederski klub. Tu se dolazilo na orgije, tu su mnogi bogoslovi i današnji sveštenici položili svoju stražnjicu za čin i parohiju. Manastir je tada vodio monah Arsenije. On je u mirskom životu bio musliman, ali ga je Kačavenda preveo u pravoslavlje i odmah mu objasnio osnovna načela monaškog i crkvenog života.
Arsenije je i fizički bio jači od svih, tako da je bratiju često i silom vaspitavao. Jednom kada ga je naložnik prevario sa drugim monahom, on je ovog jurio sekirom da ga ubije. Da ovaj nije utekao u crkvu i pozvao se na sveto mesto, ovaj bi ga sigurno ubio.
Više puta je vladika obaveštavan o životu u manastiru, pa je čak i policija dolazila. Ali je Kačavenda uz pomoć prijatelja političara sve to zataškavao. Naravno, on je pokušao sve to da smiri i da zataška kako bi imao pedersko utočište. Papraća je manastir odvojen od civilizacije, malo selo oko manastira nije bilo smetnja; uostalom, ko bi normalan noću dolazio u manastir i pogotovo u konak. Međutim, sve je puklo kada je Arsenije jednom, u napadu pederskog besa, bacio bombu u manastirsku portu. To već nije moglo da se zataška. Policija je upala u manastir, izvršila raciju i pored drugog naoružanja, nađen je i dnevnik, kojeg su monasi uredno vodili. Dnevnik je krio najmračnije tajne, počev od finansija, pa do toga ko je sve dolazio na pederske žurke. Jasno je opisano koji su sve episkopi dolazili, ko je sa kim imao snošaj itd. Dnevnik je završio u rukama policije u Šekovićima. Tu se kao ključna ličnost javlja sveštenik Vidoje Lukić. On je sveštenik u Zvorniku, inače blizak rođak starešine Sabornog hrama u Beogradu – sveštenika Petra Lukića.”

Novi.ba će nastaviti da prati ovaj zanimljivi slučaj.

(177)This post has been seen 5503 times.

Ko je “norveški ekspert”, bivši Kačavendin štićenik Jasmin Buhić, alias monah Arsenije?

| Skandal, Slider |
About The Author
-